Prezračevanje

Prednosti samodejnega mehanskega prezračevanja z obnovo zraka


Preprosto povedano, mehanski prezračevalni sistem samodejno izklopi slab izrabljeni zrak in vključi dotok svežega zraka. Ko se vaš dom ali poslovni prostor napolni s slabim zrakom v obliki prekomerne vlage, ogljikovega dioksida in podobno, ki se izloča iz barv, topil in čistil se količina slabega zraka, glede na vaše dejavnosti, na primer po kuhanju, čiščenju ali prhanju, samodejno vključi.

Mehanski prezračevalni sistemi z obnovo toplega zraka zagotovijo optimalno prezračevanje vašega doma, ki je odvisen od vaših dejavnosti. Količino svežega in obnovljenega zraka pa, kadar imate v sistemu vgrajeno tudi napravo za izmenjavo in obnovo izrabljenega zraka. Tako lahko tudi nadzirate potrebno količino zraka in spremljate kakovost zraka v zaprtih prostorih. Skupaj z ustvarjanjem zdravega notranjega zraka vam bo prezračevalni sistem pomagal zmanjšati porabo energije ..., to je samo še ena dodatna prednost.

Prednosti samodejnega mehanskega prezračevanja
Prednosti samodejnega mehanskega prezračevanja

Prednosti samodejnega mehanskega prezračevanja z obnovitvijo zraka

Preprosto povedano, vaš mehanski prezračevalni sistem se samodejno vključi, ko se v prostoru nabere zadostna količina uporabljenega slabega zraka, nato se vključi dovod, ki dovaja v prostor sveži oziroma obnovljeni zrak.

Ko se vaš dom ali poslovni prostor napolni s slabim zrakom v obliki prekomerne vlage, ogljikovega dioksida in drugo, ki prihaja iz barv, topil in čistil, se količina slabega zraka poveča glede na vaše dejavnosti, na primer po kuhanju, čiščenju ali prhanju.

Kakovost onesnaženega zraka v zaprtih prostorih lahko ogroža zdravje

Dejavnosti, kot sta kuhanje in prhanje, ogrevanje in kajenje, pa tudi hiša sama (hlapne organske spojine) prispevajo k slabši kakovosti zraka v vašem domu. Visoke stopnje izolacije in nezadostno prezračevanje ustvarjajo plesen, onesnažen zrak in ustvarjajo gojišče za nadležne plesni, viruse in bakterije.

Prednosti teh prezračevalnih sistemov vključujejo:

-              Zdrava kakovost zraka v zaprtih prostorih

-              Neprestano dovajanje svežega in čistega zraka v svoj dom podnevi in ponoči.

Zdrava kakovost zraka v zaprtih prostorih z neprestanim dovajanjem svežega, čistega zraka v svoj dom, podnevi in ponoči:

-              Nadzorovano prezračevanjez obnovljenim toplim zrakom

-              Nadzor prezračevanja je vaše edino zagotovilo za učinkovito in zdravo kakovost zraka v  zaprtih prostorih.

-             Prijazno prezračevanje

-             Zahvaljujoč preprosti zasnovi so prezračevalni sistemi še posebej prijazni za vzdrževanja.

Zdrave stanovanjske rešitve

Izdelane posebej za oskrbo z nenehnim dovajanjem svežega in odvajanjem uporabljenega zraka v svoj dom. Za zdrave notranje pogoje potrebujete prijetne temperature in dobro kakovost zraka. Takšni prezračevalni sistemi vse to omogočajo.

Zračno prezračevanje z obnovo toplote copy -
Zračno prezračevanje z obnovo toplote copy -

Prezračevalni sistemi so posebej zasnovani za oskrbo vašega doma s stalnim svežim in obnovljenim zrakom, zato ohranjajo popolno dobro počutje v zaprtih prostorih. Ko v svoj dom vnesete sveži zrak, hkrati odvajate onesnažen zrak. Ta neprekinjeni in nadzorovani postopek zagotavlja varnejšo, bolj zdravo kakovost zraka za vas in vašo družino.

Zagotavljanje bolj zdravega zraka za dihanje je le ena izmed prednosti prezračevalnega sistema, ki ustvarja tudi toplejši in suh dom, ki zmanjšuje možnosti za pojav plesni ali vlage.

Z zmanjšanjem utekočinjanja z obnovljenim zrakom in ustvarjanjem stalnega pretoka zraka po celotnem domu boste izpraznili vso vlago in prezračili tudi težko dostopna območja.

I.K.Strokovna knjiga ogrevanje

Knjiga Ogrevanje


Knjiga »Ogrevanje – vse za ogrevalno tehniko«, ki jo smo jo izdali meseca julija 2013, ne zagotavlja samo znanja o tehniki, zamenjuje tudi številne in že do zdaj uveljavljena mnenja strokovnjakov. Moja želja je , da se s pomočjo kakovostne strokovne knjige, kateri bodo sledile še knjige, kjer bodo opisani sodobni načini o prezračevanju, kakovostni gradnji objektov kot je ničelna energijska hiša ter izvajanje vodovodnih instalacij.

Naročite svoj izvod knjige Ogrevanje