Najlepše hiše

Planinske koče zrcalijo lepote Slovenije

Misliš, da poznaš luksuz, a nimaš pojma. Vse dokler niste preživeli počitnic v eni od prelepih planinskih koč ali morda manjše lesene počitniške hiše, brunarice.


V gorah pozimi, je najlepša snežna idila-
V gorah pozimi, je najlepša snežna idila-

Planinska koča v gorah je videti kot dvignjena na podstavku. To je razvidno iz nižjih območij, ki pritegnejo celo pozornost mimoidočih. Zato imajo planinski domovi, ki so na višjih območjih, tisti izziv, kako lahko so videti privlačno, ko stojijo na hribu ali na gori. Seveda pa mora biti tudi funkcionalna. Naša današnja hišna značilnost privlačnost se nahaja na gori z moderno zasnovo.

Skalna arhitektura manjše planinske koče-
Skalna arhitektura manjše planinske koče-

Ta sodobni umik ponuja osupljiv razgled na gore iz vsakega okna. Notranjost takšne hiše je zelo topla in prijetna. Večina hiš v gorah za svojo gradnjo porablja naravne materiale, kot sta les in kamen. Poleg tega po celotni hiši steklena okna omogočajo dober pogled na osupljiv scenarij okoli lokacije. Že od zunaj je hiša lepotica in govori vam, da vam lahko nekaj več ponudi, v njeni notranjosti.

Brunarica, kot stanovanjska hiša iz okroglih debel
Brunarica, kot stanovanjska hiša iz okroglih debel

V notranjosti je pohištvo iz hlodov in unikatni kosi, kot je lestenec, daje loži dodaten pridih rustikalnega značaja.

Če so vam počitnice v sanjah polne podrobnosti, kot so lepljiv drevesni sok, mehka gozdna svetloba, pisani listi in vijugaste poti, to je, če razmišljate, da bi se nekaj dni odklopili in izginili v gozdu. To je potem prava odločitev. Osamljena brunarica, oddaljena nekaj kilometrov od mesta je samo vozovnica za dosego vašega oddiha. Ne glede na to, ali nameravate na lov, pohodništvo, gorsko kolesarjenje ali na zimsko smučanje skozi zgodnjo zimsko nevihto, boste vsak dan začeli z dramatičnimi razgledi na bližnje okoliške vrhove.

1. Manjša brunarica
1. Manjša brunarica

Sneg v Alpah jemlje dih in to boste videli od te hiše. Večina hiš je prav tako postavljena na goro in tako je videti, ko je sneg. Lahko vidite, da je hiša, obdana z drevesi, ki ji dejansko dodajajo lepoto, pa tudi toplino za tako hladno vreme.

Prijetna domačnost_1
Prijetna domačnost_1

Prepričan sem, da občudujete hišo, ko ste videli to sliko. Ja, res je lepotica s svojimi volumni in elegantnimi linijami.

I.K.Strokovna knjiga ogrevanje

Knjiga Ogrevanje


Knjiga »Ogrevanje – vse za ogrevalno tehniko«, ki jo smo jo izdali meseca julija 2013, ne zagotavlja samo znanja o tehniki, zamenjuje tudi številne in že do zdaj uveljavljena mnenja strokovnjakov. Moja želja je , da se s pomočjo kakovostne strokovne knjige, kateri bodo sledile še knjige, kjer bodo opisani sodobni načini o prezračevanju, kakovostni gradnji objektov kot je ničelna energijska hiša ter izvajanje vodovodnih instalacij.

Naročite svoj izvod knjige Ogrevanje