Ogrevanje

Namestitev stoječega grelnika vode

Dejansko je grelnik vode lahko preprost za namestitev, vendar pa lahko zamenjava v obstoječem domu povzroči kopico zapletov.


Številnim se zdi namestitev grelnika vode na rezervoar kot kos pogače in ne morejo verjeti, da za to potrebujemo gradbeno dovoljenje. Dejansko je grelnik vode lahko za namestitev preprost, vendar pa lahko zamenjava v obstoječem domu povzroči kopico zapletov. Nekaj ​​tega izhaja iz norm ameriške industrije stanovanjskih hiš. Kleti v novih domovih običajno kupijo nedokončane in jih kupci dobijo kot projekt, s katerim se bodo zlahka spopadli, ko potrebujejo več življenjskega prostora.

Ko pride ta dan in za njim, pogosto brez dovoljenja nehote ustvarjajo številne kršitve kode v zvezi z grelnikom vode. Najpogostejša napaka, ki jo številni naredijo, da škatlo grelnika vode spravijo v omaro in jo skrijejo pred pogledom na novo dokončan prostor.

Vertikalni grelnik za sanitarno pitno vodo
Vertikalni grelnik za sanitarno pitno vodo

Ta pomanjkljivost ustvari površino, ko pride čas za zamenjavo napajalnega grelnika vode in se prestavil na novo namestitev. Takšen scenarij se zgodi pogosteje, kot si morda mislite. Okoli grelnikov vode je veliko zahtev glede kode in že običajno  ostane premalo prostora za pravilno namestitev.

Dejansko je grelnik vode lahko preprost za namestitev, vendar pa lahko pri zamenjavi v obstoječih domovih naletite na kopico zapletov. Nekaj ​​tega izhaja iz normalnih industrijskih stanovanjskih hiš.

Najpogosteje so kleti v novih domovih, ki so jih kupili nedokončane. Z njimi imajo kupci tudi projekt, s katerim pa se bodo zlahka spopadli. Za njim prihaja ta dan, ko bodo številni brez dovoljenja nehote spoznali kršenje kode v zvezi z grelnikom vode. Ena pogosta napaka je, ko bodo morali škatlo z grelnikom vode spravite v omaro, da jo skrijejo pred pogledom na nov dokončan prostor.

Pomanjkljivosti do ustvarjenih površin, ko se jim na ponosen čas zamenjave grelnika vode prikaže, da se bodo morali prilagoditi novi namestitvi. Takšen scenarij se zgodi, da se pogovarjate, kot si mislite razmišljati.

Vertikalni model ogrevalnega grelnika vode-_1
Vertikalni model ogrevalnega grelnika vode-_1

Okoli grelnikov vode je veliko zahtevkov glede na kodo vgradnje premalo prostora za vstop vsakega tukaj. Sledijo naj pogostejših kršitev kode, ki jih številni v drugi funkciji s kode opazijo na terenu, ko gledajo, kako so vgrajeni grelniki za vodo, poleg tega pa številne nadomestne grelnike vode.

I.K.Strokovna knjiga ogrevanje

Knjiga Ogrevanje


Knjiga »Ogrevanje – vse za ogrevalno tehniko«, ki jo smo jo izdali meseca julija 2013, ne zagotavlja samo znanja o tehniki, zamenjuje tudi številne in že do zdaj uveljavljena mnenja strokovnjakov. Moja želja je , da se s pomočjo kakovostne strokovne knjige, kateri bodo sledile še knjige, kjer bodo opisani sodobni načini o prezračevanju, kakovostni gradnji objektov kot je ničelna energijska hiša ter izvajanje vodovodnih instalacij.

Naročite svoj izvod knjige Ogrevanje