Pasivno ogrevanje

Prihodnost instalaterjev


Naročnik je zmeraj bolj zahteven, zato morajo instalaterji vedno bolj širiti svoje znanje in ponudbo. Gradbeni in strokovni trg prinašata instalaterjem vedno več pomembnih tekmecev. Kot protiutež jim ostane samo razširitev ponudbe storitev. V prihodnosti bo neizbežno, da povečajo storitveno kot tudi proizvodno dejavnost.

Naročniki bodo enostavno vse bolj izzivali strokovnost instalaterjev. Zanesljivost, brezhibna cenovna ponudba in kvaliteta bodo vse bolj pomembni. Naročniki so in bodo še bolj zahtevni. Vse pogosteje se že sedaj ozirajo po cenovnih razmerjih, ki veljajo v sosednjih deželah. Poudariti je potrebno, da je strokovno izpopolnjevanje z novimi tehnologijami v podjetjih vse bolj pomembno. Temu trendu morajo slediti instalaterji s svojo celostno ponudbo.

Še bolj bo potrebna pozornost pri zagotavljanju brezhibnega delovanja podjetja, servisi in pregledi naprav, tudi v enodružinskih hišah.Posebno pri javnih zgradbah zahtevajo investitorji od izvajalcev potrdila o kvaliteti in zanesljivostih naprav. Tema o kvaliteti in zanesljivosti ima vse večji pomen. Informiranost je vse večja, tako pri instalaterjih, kot pri naročnikih. Za izvajalce del je to dodatna obremenitev. Informacijsko obremenitev spremenimo v udobnost. Instalaterji pridobivajo nova znanja na različnih izpopolnjevalnih seminarjih, naročnik pa vidi v svojem instalaterju pristojnega sogovornika za vprašanja hišne tehnike.

Instalaterji kot tudi naročniki del se dnevno srečujejo z vedno večjo ekološko osveščenostjo. Sanacijska dela so v porastu, zaloge energije za ogrevalne naprave se manjšajo. Uporabljajo se nove okolju prijazne tehnike, kot npr. sončni sprejemniki, toplotne črpalke, uporaba deževnice, gradnja pasivnih hiš itd. Produkti so zmeraj kvalitetnejši in se lahko reciklirajo. Za zagotavljanje brezhibnega delovanja obstoječih naprav je instalaterjem na voljo velika paleta različnih produktov. Izvajanje del ni najpomembnejši kriterij za naročnika pri določitvi sposobnosti instalaterjev.

V prvi vrsti je za naročnika pomemben energent, s katerim bo ogreval prostore, nato sledi nastop in ohranjanje stikov. Ne samo strokovnost, tudi človeška strpnost in pravilno komuniciranje vplivajo na uspešnost podjetja. Dobro izšolani, samostojni in odgovorni strokovnjaki, pa tudi izmenjava informacij med instalaterjem in interesno skupino bodo v prihodnosti pomembnejši kot kdajkoli prej in tega se moramo zavedati.Strokovna knjiga ogrevanje

Knjiga Ogrevanje


Knjiga »Ogrevanje – vse za ogrevalno tehniko«, ki jo smo jo izdali meseca julija 2013, ne zagotavlja samo znanja o tehniki, zamenjuje tudi številne in že do zdaj uveljavljena mnenja strokovnjakov. Moja želja je , da se s pomočjo kakovostne strokovne knjige, kateri bodo sledile še knjige, kjer bodo opisani sodobni načini o prezračevanju, kakovostni gradnji objektov kot je ničelna energijska hiša ter izvajanje vodovodnih instalacij.

Naročite svoj izvod knjige Ogrevanje