Najlepše hiše

Zakaj je oblika hiše pomembna?

Oblika hiše ima prednost pred prostorom, ki je namenjen kakovosti in udobju življenja v vašem domu prednost s prilagajanjem zasnove vašim razmeram, podnebjem in usmerjenosti na blokih.


Trenutno domovi za množični trg običajno ne nudijo lokalno ustrezne zasnove. Gradbene tehnike so po navadi podobne ne glede na lokacijo ali podnebno območje, pogosto pa se orientaciji namenja malo pozornosti.

Slika 1 - Pogled na hišo z ulice
Slika 1 - Pogled na hišo z ulice

Pogled ulico na fasadi 2 z izbočenimi strehami. To lahko privede do stanovanjskih stavb, ki so močno odvisne od mehanskega ogrevanja in hlajenja, nimajo nič povezave z odprtimi zunanjimi površinami in vsebujejo vključitve za izpolnjevanje predpisov o energetski učinkovitosti. Poleg tega je postavitev pogosto neučinkovita za velikosti prostorov in oblike, ki zmanjšujejo prilagodljivost pri razporeditvi in funkcionalnosti pohištva.

Slika 2 - Pogled na hišo z ulice
Slika 2 - Pogled na hišo z ulice

Pogosto se stisne več prostorov, kot je potrebnih, ker mora hiša zadovoljiti potrebe trga. Posledično so tekoči stroški ogrevanja, hlajenja in razsvetljave teh domov sčasoma višji in manj odzivni na spremembe v gospodinjstvu in življenjskem slogu.Kako mi lahko oblikovanje pred prostorom pomaga?

Zasnova in kraj
Dokazuje se, kako lahko z lokalno prilagojeno zasnovo zmanjšamo porabo energije, ki je potrebna za ogrevanje in hlajenje vašega doma ter zmanjša ali odpravi odvisnost od grelnikov in hladilnikov ter njihovih stalnih obratovalnih stroškov.

Predpisi navajajo ključna načela trajnostnega oblikovanja, ki so uporabni za vse zasnove domov in za izboljšanje povprečne energetske učinkovitosti za kakovosti življenja. To dokazuje, kako lahko preproste tehnike oblikovanja po potrebi zagotovijo dober dostop do sončne svetlobe in senc.
Tako vsebujejo vzorčne tlorise, ki ponazarjajo večino življenjskih prostorov, ki so usmerjenih proti severu in lahko uporabljajo naravno svetlobo.

Vključuje vzorčne postavitve, ki ponazarjajo, kako se ponavljajoče tehnike oblikovanja, ki so standardnih velikosti in za stenske okvirje uporabljajo za učinkovitejšo in varčnejšo izdelavo.
Ponuja vzorčne poglede in preseke, ki prikazujejo tudi načine postavitve, da jih lahko vgradite v zgradbe. Ponujajo tudi vzorce za lokalne toplotne izolacije, kakovostne zasteklitve in drugih gradbenih zahtev, ki ustrezajo vsakemu podnebnemu pasu in zadostujejo za dosego 7-zvezdicne energetske ocene.

Slika 3 - Pogled na hišo z ulice
Slika 3 - Pogled na hišo z ulice

Kako začnem s projektom zasnova in kraj?
Pomembno je, da natančno preučite svoje življenjske potrebe, da lahko sprejemate premišljene odločitve in kar najbolje izkoristite obliko pred prostorom za svoj projekt.

Pogled fasade z ulice je pogled nagiba streho. Najprej razmislite o svojih potrebah, vključno s kartiranjem možnih sprememb v svojem življenjskem slogu in konfiguraciji gospodinjstva. Razmislite o dejavnikih, kot so skrb za starejše starše ali otroke, ki odhajajo od doma, da uravnotežijo različne funkcije, ki jih vaš dom mora opravljati sčasoma.

Novi kupci domov morajo razmišljati o tem, kako bi uporabljali določene funkcije. Razmislite, ali se odločitev za več prostora za vas in vaše gospodinjstvo izplača. Prostori, kot sta medijska soba ali drugo jedilnico, lahko ostanejo v veliki meri neizkoriščeni in povzročijo stroške ogrevanja, hlajenja in namestitve. V mnogih primerih je manjši, a bolj za stanovanje prožnejši prostor bolj praktičen in lahko dolgoročno bolje zadovolji vaše potrebe.

Upoštevajte vaše podnebne in energetske potrebe. Vnaprejšnji stroški gradnje so višji kot pri tipični projektni hiši, vendar lahko z upoštevanjem vseh ali nekaterih načel oblikovanja, predstavljenih tukaj, gospodinjstvo z leti zmanjša svoje tekoče stroške energije. Če razmišljate o projektni hiši, je mogoče o nekaterih značilnostih tega oblikovanja, vključno s severno usmerjenostjo bivalnih prostorov in spalnic, razpravljati in jih prilagoditi graditelju, da povečate udobje in učinkovitost svojega doma.

Preglejte specifikacije projekta zasnova in kraj in se pogovorite s svojim graditeljem, arhitektom ali oblikovalcem o tem, kako zgraditi bolj trajen, učinkovit in dober dom s pomočjo načel, načrtov in idej o energetski učinkovitosti.

Izjava o omejitvi odgovornosti
Načrti bodo morda potrebovali spremembe, da bi izpolnili zahteve lokalnih oblasti. Predstavljajo eno možnost za dosego ocene 7 zvezdic, drugi modeli ali materiali pa lahko dajo podobne ali boljše rezultate.

I.K.Strokovna knjiga ogrevanje

Knjiga Ogrevanje


Knjiga »Ogrevanje – vse za ogrevalno tehniko«, ki jo smo jo izdali meseca julija 2013, ne zagotavlja samo znanja o tehniki, zamenjuje tudi številne in že do zdaj uveljavljena mnenja strokovnjakov. Moja želja je , da se s pomočjo kakovostne strokovne knjige, kateri bodo sledile še knjige, kjer bodo opisani sodobni načini o prezračevanju, kakovostni gradnji objektov kot je ničelna energijska hiša ter izvajanje vodovodnih instalacij.

Naročite svoj izvod knjige Ogrevanje