Najlepše hiše

Podjetja za gradnjo novih energetsko varčnih hiš

Ponuja osredotočeno predstavitev zmožnosti gradnje na drugih trgih


Od kod prihajajo ti podatki?
Gradnja stanovanjskih objektov ni nova zasnova načina, vendar je tista, ki je v zadnjih letih doživela preporod. Nekatera podjetja od tehnoloških velikanov so že predstavila svoje prve modularne zgradbe, modularna stanovanja in manjše montažne domove. In ker uresničujejo koristi, kot so zmanjšanje stroškov, večja učinkovitost in večja varnost delavcev, udeleženci v celotni verigi ustvarjanja vrednosti, ki vedno bolj učinkovito spodbujajo pravilno izrabo prostora.

Zunanja gradnja je sestavljena iz načrtovanja, projektiranja, izdelave in montaže gradbenih elementov na lokaciji, ki ni končna točka vgradnje. Tako se lahko gradnja izvaja s pred izdelanimi gradbenimi elementi in modularne konstrukcije, ki ni končna točka vgradnje ali zunaj gradbenega polja. Izdelava gradbenih elementov se izdela v tovarni ali na mestu izdelave, preden se sestavijo na kraju samem. Modularna konstrukcija je prav tako vrsta predhodno izdelane konstrukcije, pri kateri so gradbeni sestavni deli izdelani v okvirjih, ki so podobni škatli, in se nato prenašajo na gradbišče za končno montažo.

Veliko zelenih montažnih domov ponuja več različnih stilov oblikovanja
Veliko zelenih montažnih domov ponuja več različnih stilov oblikovanja

Nekatera vrhunska podjetja že dalj časa uporabljajo konstrukcijo, izdelano na lokaciji gradbenega mesta, predhodno izdelano in modularno konstrukcijo za preoblikovanje gradbenih procesov. Številna podjetja, ki se s takšno gradnjo ukvarjajo že dalj časa, so na seznamu že več kot eno četrtletje in so tako že pridobila finančna sredstva.

Številna Start-up podjetja, ki delajo v gradbeništvu, imajo potencial, da izboljšajo postopke k oblikovanju, nabavi in ​​poslovanju. K temu spada način, ki je najboljši za racionalizacijo procesa, načrtovanja in gradnje z uporabo programske opreme za informacijsko modeliranje zgradb in modularne konstrukcije.

Kateri program mora biti vključen v celoten proces gradnje, od zasnove do končnega izdelka, kar podjetju omogoča, da odpravi stroške v celotni verigi vrednosti gradnje. Namesto da bi vnaprej določili gradbene modele, mora imeti določeno podjetje standardne dele gradbenih delov, med katerimi lahko izbirajo stranke.

Zato številna ponujajo luksuzna stanovanja in to predvsem v zeleni gradbeni industriji. Kljub temu, ali so to domači ponudniki, dajejo podjetja izgradnjo raje prednost prilagajanju in ponujanju različnih domačih slogov, postavitve in zaključka. V skladu s sistemom za ocenjevanje energetske učinkovitosti domov so podjetja za 40 odstotkov nižjo ceno energetsko bolj učinkovita kot standardni dom, s funkcijami, kot so napredna toplotna izolacija in okolju prijazni vodni elementi.

Pri teh projektih z začetnim poudarkom je dan velik poudarek na izobraževalnem trgu kot odgovor na porast prenosnih stavb, ki se hitro širijo. Ta podjetja jih izdelujejo montažne gradbene elemente s prilagodljivimi kompleti gradbenih delov, ki so zasnovani za dvodimenzionalno, plosko pakiranje. Pred kratkim so bile v javnosti objavljene mape z načrti za rast svojih projektov po novih sektorjih, kot sta maloprodaja in zdravstvo.

 

V zadnjem obdobju se pojavlja vse več podjetij, ki ponujajo modularne stanovanjske stavbe v gosto naseljenih mestnih območjih, s poudarkom na več družinskih najemninah, študentskih stanovanjih in hotelih. Številne družine pa sežejo tudi po nakupu z modularnih sredstev podjetja nekaterih gradbenih podjetij. Sredstva za pridobivanje posojil za gradnjo stanovanja ali hiše si podjetja pridobijo sama preko javnih razpisov.

Največje zanimanje pa si pridobijo številna modularna gradbena podjetja, ki so bila prva ustanovljena za reševanje težav pri gradnji in prevozu kompletnih projektov. Tudi podjetja, ki izdelujejo oziroma proizvajajo zaščitne bloke vlaknenih plošč iz recikliranih časopisov, lesnih sekancev in žagovine. Ti bloki so trajnostni, pripravljeni za ponovno uporabo in reciklažo ter služijo kot začasne stene. Ti bloki so trajnostni, pripravljeni za ponovno uporabo in reciklažo ter služijo kot začasne stene. Imajo različne namenske programe, od kompletne izdelave do komercialne maloprodaje in do zatočišča za pomoč ob nesrečah.

Pomembno pri tem projektu je tudi podjetje za zasnovo in razvoj, ki je namenjeno reševanju izzivov urbane gradnje doma s pomočjo tipizacije. Podjetja ponujajo enodružinske in več družinske hiše za »urbana polnjenja“. Podobno kot druge dajejo tudi tukaj gradbene in montažne družbe prednost prilagoditvi in ​​trajnosti v procesu oblikovanja.

Za razliko od mnogih drugih podjetij se ta identificirajo kot tehnološko podjetje, namesto v ponudnika za spremembe ali podjetje, ki izkorišča algoritme za skrajšanje časa pri procesih načrtovanja. Najprej pošljejo strankam anketo od 50 do 100 vprašanj za razumevanje načina življenja in strukturnih potreb strank. Ti parametri se nato vnesejo v algoritme, ki jih nato izdelajo na stotine modelov, da kasneje izpolnijo zahteve. Družba se osredotočajo predvsem na dodatne stanovanjske enote ali drugotne strukture na nepremičninah z obstoječimi enotami z eno družino, kot so na primer gostišča, pisarne ali podobno.

Drugo podjetje ponuja rešitve za proizvodnjo in dobavno verigo, ki pomagajo izdelovalcem montažnih hiš voditi postopek pred izdelave od konca do konca in od nakupa materialov do končne namestitve. Podjetje sodeluje z vsebinsko zasnovo za načrtovanje in opremo in konstrukcijo programske opreme, ki omogoča podizvajalcem, da sledijo, kje so zgradbe izdelali in kje so.

Pri podjetjih ponujajo tudi zložljive in minimalistične montažne hiše. Domove je mogoče sestaviti na predvidenem mestu in so odposlane v samo nekaj tednih ter ponujajo različne pametne integracije doma. Namenjene mobilne hiše so namenjene tisočem, ki iščejo majhne, cenovno ugodne stanovanjske možnosti. Ideja teh enot je, da jih je mogoče prevažati in tako odpraviti potrebo po iskanju novih stanovanj ob prehodu v novo mesto.

Razvili so tudi nov material, imenovan ModRoof, ki je okolju prijazna strešna kritina, izdelana iz recikliranih kmetijskih odpadkov in odpadne embalaže. Ta material je posebej usmerjen za gradnjo hiš na revnih vaseh v državah v razvoju. Ta modularni strešni sistem omogoča preprost transport, pošiljanje, montažo in zamenjavo strešnih panelov.

Manjša »revna stanovanja«, grajena z modularno sestavo, zagotavljajo domove, ki se lahko spreminjajo skupaj s potrebami njihovih lastnikov. Stranke lahko kupijo zagonsko enoto in dodajo montažne dodatke, ko njihov dohodek raste ali se prostorske potrebe sčasoma razvijajo. Namen prilagodljivega stanovanja z moduli je zmanjšati vstopne ovire za lastništvo domov za družine delavskega in nižjega dohodka.

V ponudbi številni že tudi ponuja jo "brez-energijske" montažne hiše, na primer visokoenergetsko učinkovite z nizko neto porabo energije. Sestavljata jo tudi številni gradbeni komponenti, ki sta na drugem mestu in jih pakirajo vse od oken do tehnologije pametnega doma v en sam transportni zabojnik.

Ko se ukvarjajo z zbiranjem komponent in ladijskega prometa, partnerji tesno sodelujejo z lokalnimi izvajalci, ki sestavljajo domove na kraju samem. Podjetja v bistvu z e-trgovanjem pridobijo kupce za nakup domov preko spletne pošte. Še vedno so nekatera ciljno usmerjena podjetja izključno usmerjena na domače kupce, čeprav so podjetja navedla načrte za zagotavljanje cenovno ugodnejših stanovanjskih možnosti širšemu trgu v prihodnosti.

I.K.

 Strokovna knjiga ogrevanje

Knjiga Ogrevanje


Knjiga »Ogrevanje – vse za ogrevalno tehniko«, ki jo smo jo izdali meseca julija 2013, ne zagotavlja samo znanja o tehniki, zamenjuje tudi številne in že do zdaj uveljavljena mnenja strokovnjakov. Moja želja je , da se s pomočjo kakovostne strokovne knjige, kateri bodo sledile še knjige, kjer bodo opisani sodobni načini o prezračevanju, kakovostni gradnji objektov kot je ničelna energijska hiša ter izvajanje vodovodnih instalacij.

Naročite svoj izvod knjige Ogrevanje