Najlepše hiše

Povezava človeka z naravo ostaja neločljiva

Ljudje ljubimo naravo, saj je naša neločljiva povezava z zunanjostjo in z naravnimi elementi


Želja, da pripelješ del narave v svoj dom, je bila ambicija oziroma prizadevanj lastnikov skozi stoletje. Ljudje radi obožujejo naravno in organsko privlačnost elementov, ki so včasih dobrodošli v prostoru. V zadnjih letih je bil vložen zahtevek za povečanje v številnih državah, ki so bolj razumne in vključujejo v svoj dom bistvene elemente. Temu lahko rečemo estetsko oblikovanje doma, ki ga ne moremo podvojiti. Če ste poskušali razmisliti o navdihujočih načinih, kako pritegniti zunanjost v svoj dom, da bi vnesli v notranjosti naravne in organske elemente, je zdaj pravi čas.

Gradnja hiše s kamnom in v kombinaciji z lesom je že od nekdaj navduševala številne graditelje
Gradnja hiše s kamnom in v kombinaciji z lesom je že od nekdaj navduševala številne graditelje

Izbira naravnih elementov

Eden od razlogov, zakaj ljubimo naravo, je naša neločljiva povezava z zunanjostjo z naravnimi elementi, ki živijo, kot so les, bombaž, usnje, trava, itn. Izbira materialov, ki odmeva pod svojim osebnim slogom, je prvi korak za njihovo vnašanje v svoj dom. Nekateri lastniki lahko v svoji kuhinji uživajo ob naravnih kamnitih zidovih. Z njimi si lahko drugi odločijo za boljši videz temne talne obloge iz mahagonija v svoji dnevni sobi. Izberite naravne elemente, ki vključujejo svoj slog in vašo notranjost povežejo z naravo v zunanjosti.

S kamnom in lesom grajena hiša Bonneval - v Alpah
S kamnom in lesom grajena hiša Bonneval - v Alpah

Opeka kot ozadje ali kot kontaktna točka

Opeka lahko služi kot ozadje ali kot kontaktna točka v svojem rustikalnem prizoru za notranjost prostora s posebnim vzdušjem. Z izdelavo opeke se je rodil naravni proces uporabe blata, gline v vodi ter žganja pri visokih temperaturah, da je nastal učinkovit in trden gradbeni material.

Danes je v sodobnem oblikovanju privlačnosti opeke nedotaknjena z veliko materiali. Njena enotnost v vzorcu je čudovita kulisa za urbana podstrešja, kjer se lahko tekstura dodaja v vsak prostor z drugačno barvo. Določiti morate, da opeko pustite v svojem naravnem stanju.

Preproste, edinstvene in moderne hiše
Preproste, edinstvene in moderne hiše

Les kot zaključek ima sposobnost preobraziti vaš um v dušo

Za številne je les kot zadnji med njimi edinih materialov, ki jih je mogoče dokončati, da bi bil videti kot sijajni marmor ali pa ga lahko pustimo surovega in neokrnjenega, da razkrije svoje čudovite težave zrnatih vozlov. Vstavljanje lesa v notranjosti je na voljo v različnih izvedbah, vrstah in namenskih programih. Od talnih oblog do stropnih nosilcev se lahko les iz starejših zgradb ponovno obnovi in pridobi obnovljeni videz. Tako pa tudi ohrani življenjsko okolje v svojem domu.

Leseno pohištvo še vedno spada med najbolj priljubljene materiale, saj je les trajen in lep material in ga je mogoče vgraditi na veliko mogočih načinov. Pohištvo lahko nabavite izdelano v serijski proizvodnji ali, da vam ga izdela obrtnik, če vam je ljubša rustikalna izdelava.

I.K.Strokovna knjiga ogrevanje

Knjiga Ogrevanje


Knjiga »Ogrevanje – vse za ogrevalno tehniko«, ki jo smo jo izdali meseca julija 2013, ne zagotavlja samo znanja o tehniki, zamenjuje tudi številne in že do zdaj uveljavljena mnenja strokovnjakov. Moja želja je , da se s pomočjo kakovostne strokovne knjige, kateri bodo sledile še knjige, kjer bodo opisani sodobni načini o prezračevanju, kakovostni gradnji objektov kot je ničelna energijska hiša ter izvajanje vodovodnih instalacij.

Naročite svoj izvod knjige Ogrevanje