Solarno ogrevanje

Pametne rešitve in izboljšanje svojega doma z ZELENO HIŠO

Ocena energetske učinkovitosti je nacionalni sistem ocenjevanja, ki ga je razvijajo Ministrstva za energijo.


Kaj je Zeleni dom?

Energetska učinkovitost, prijaznost do okolja, okolijska odgovornost, sončna energija, nizki stroški komunalnih storitev in prihranki vsi kažejo na zeleno hišo. Ljudje vidijo te značilnosti v zelenem gospodinjstvu, kar je tehnično pravilno. Kljub temu ste vedeli, da običajno gospodinjstvo povzroči dvakrat več onesnaževanja, ki ga ustvarjajo avtomobili skozi celo leto? Zato se mnogi zavzemajo za nadgradnjo v zeleni dom.

Zeleni dom zmanjšuje različne onesnaževalce v okolju. Ponuja tudi druge prednosti, kot so prihranek energije in udobje v zaprtih prostorih. Poleg tega imajo zeleni domovi boljšo kakovost zraka v zaprtih prostorih. Energijsko učinkovita okna, so tisto, kar namestimo, da lahko preprečijo škodljive elemente. To je poleg varčevanja z energijo, zelo pomembno.

Energetska učinkovitost, prijaznost do okolja, okolijska odgovornost, sončna energija, nizki stroški.

V velikem številu o strokovnih stavbah so opisi člankov o zeleni stavbi, kot način za izboljšanje domov z zmanjšano porabo energije, vode in materialov, ki proizvajajo odpadke. Za dom, ki je kategoriziran kot "zelen", mora lastnik sprejeti trajnostne in okolju prijazne odločitve, ki zmanjšujejo vpliv na okolje. Zelena hiša je preprosto gospodinjstvo, ki se ukvarja s trajnostnimi praksami, kar vodi k boljši učinkovitosti doma. Sčasoma lahko ljudje uživajo več prihrankov pri stroških energije in komunalnih storitev.

Kako začeti
Poiščite graditelja, ki gradi energetsko učinkovite domove. Izobraževanje pravega graditelja za vaš energetsko učinkovit projekt na domu je lahko pravi izziv. Treba je najti zanesljivo osebo za gradnjo, ki je sposoben zgraditi tisto, kar obljubljajo, to je velikokrat največja težava. Toda to je naloga, ki jo je mogoče doseči, če imate veliko sreče.

Kot pri večini projektov si želite predhodno pogovoriti z osebo ali podjetjem, ki ima sloves držati obljubljene besede pri opravljanju kakovostnega dela. Še posebej na področju energetsko učinkovitih konstrukcij, ki igrajo ključno vlogo pri stvareh, kot je pravilna namestitev izolacije, tesnjenje zračnih kanalov in preprečevanje, da bi se izognili pogojenemu zraku v zaprtih prostorih, vendar je najpomembneje, da se razvijejo iz dobre gradbene prakse.

Vprašajte, ali so njihovi delavci opravili usposabljanje, ki je pomembno za energetsko učinkovito stavbo. Vprašajte, če imate priložnost o prejšnjih strankah podjetja in preverite, ali so bili zadovoljni s storitvami, ki so jih opravili. Ne pozabite upoštevati preprostejših stvari, kot so predlogi in splošni občutek, ki ga dobite pri njih.

Pri gradnji ali obnovi doma je treba posvetiti pozornost na točke, kot so prikazane na spodnji sliki:

Pametna odločitev - Zelena hiša
Pametna odločitev - Zelena hiša

Številni strokovnjaki pojasnjujejo, da je lahko posebno oblikovanje z umestitvijo (lokacija posebnega oblikovanja) najučinkovitejši način za izgradnjo zelenega doma, ki ustreza vašemu proračunu. Ko razmišljate o tem, kako načrtovati in graditi hišo, preden smo imeli sodobno tehnologijo, je stavba običajno zamišljena skozi um.

Od začetne zasnove hiše, lokacije stavbe in uporabljenih materialov, bo hiša namenjena vgradnji izboljšanih materialov, ogrevanju in prezračevanju. Glavna povezana razsvetljava domu je na splošno namenjena naravni svetlobi in prezračevanju, pa tudi naravne sestavine, ki izvirajo iz lokalnega območja, so namenjene lažjim prometnim povezavam.

Tako kot se pogosto uporabljajo tudi napredne tehnologije in materiali, je tu poudarek na oblikovanju. V času gradnje so gradbišča in podrobnosti videti grdo. Eden najboljših načinov za premostitev teh težav je najti optimalno lokacijo za gradnjo in načrtovanje hiše je zato prav o predhodnem razmisleku.

Vsaka zgradba bi morala biti lokacija sonca in vetra in jo uporabiti za pomoč pri ogrevanju ali hlajenju hiše.

I.K.Strokovna knjiga ogrevanje

Knjiga Ogrevanje


Knjiga »Ogrevanje – vse za ogrevalno tehniko«, ki jo smo jo izdali meseca julija 2013, ne zagotavlja samo znanja o tehniki, zamenjuje tudi številne in že do zdaj uveljavljena mnenja strokovnjakov. Moja želja je , da se s pomočjo kakovostne strokovne knjige, kateri bodo sledile še knjige, kjer bodo opisani sodobni načini o prezračevanju, kakovostni gradnji objektov kot je ničelna energijska hiša ter izvajanje vodovodnih instalacij.

Naročite svoj izvod knjige Ogrevanje