Razno

Hiše oblike kupole so najbolj primerne za neurja

Anatomija visokega vetra in hurikanom odporen dom.


Hiša v obliki kupole je krožna struktura, ki se oblikuje s povezovanjem trikotnikov. Ta oblika arhitekture je priljubljena kot energetsko in stroškovno učinkovit gradbeni sistem. Poleg tega obstajajo različne možnosti za uporabo materialov in oblikovanje sanjskega doma. Že prej smo vas pripeljali v stik z različnimi vrstami geodetskih. Ta dvosobni dvoposteljni dom je v Kaliforniji. Kupole so med seboj sestavljene z med seboj povezanih geodetskih kupol.

Kalifornijski poročni par gradi navdihujoč dom, oblike kupole
Kalifornijski poročni par gradi navdihujoč dom, oblike kupole

Navdih z vizionarskim arhitektom, ki je razvil kupolo v obliki geodezije, je iz recikliranih odpadnih lesnih delov iz bližnjega skladišča izdelanih trikotnih plošč za dom. Zunanjost domov z obliko kupole je zasukana in notranje stene so izdelane iz recikliranega lesa. Obstajajo velika okna in tudi strešna okna, ki prinašajo veliko naravne svetlobe. Ta okna ponujajo očarljiv pogled na reliefno dolino. V notranjosti prve kupole je odprta kuhinja, pisarna, podstrešje in strešno okno za lepa nočna doživetja in zabavo. Poleg tega je hiša opremljena z rustikalnim pohištvom in sodobnimi kuhinjskimi pripomočki.

Obstaja tudi kuhinja z velikim življenjskim prostorom, ogrevan na peči na drva
Obstaja tudi kuhinja z velikim življenjskim prostorom, ogrevan na peči na drva

Celoten dom je obdan z bujnim zelenjem

Stopnišče v notranjosti vodi do dveh manjših geodetskih kupol, kjer sta spalnica in prostor za pranje perila. Obstaja tudi krov za branje knjig ali preživljanje nekaj časa na prostem. Ta geodetska domovina je polna sodobnih lastnosti, prav tako pa nudi všečne in navdihujoče oddaljene poglede. Sčasoma so njegovi lastniki naredili tudi nekaj potrebnih dodatkov, da bi postali popolni družinski dom.

Eleganten rustikalni dom
Eleganten rustikalni dom

To je odličen vir navdiha za tiste, ki načrtujejo gradnjo geodetskega doma.

I.K.Strokovna knjiga ogrevanje

Knjiga Ogrevanje


Knjiga »Ogrevanje – vse za ogrevalno tehniko«, ki jo smo jo izdali meseca julija 2013, ne zagotavlja samo znanja o tehniki, zamenjuje tudi številne in že do zdaj uveljavljena mnenja strokovnjakov. Moja želja je , da se s pomočjo kakovostne strokovne knjige, kateri bodo sledile še knjige, kjer bodo opisani sodobni načini o prezračevanju, kakovostni gradnji objektov kot je ničelna energijska hiša ter izvajanje vodovodnih instalacij.

Naročite svoj izvod knjige Ogrevanje