Ogrevanje

Lepi kamini za stanovanje ali za zunanjost

Ločite svojo spalnico iz dnevne sobe z dvostranskim plinskim ognjiščem - uživajte v toplini z obeh strani, ko vam bo ponoči najlepše!


Kamin mora izstopati, da bi imel v prostoru vpliv. Sodoben kamin v tej nevtralni dnevni sobi, ki združuje v svoje okolje v veliki meri zaradi dejstva, da je lepo oplaščen. Škatla se prilega v kamnito ali zidano steno, ne da bi pri tem pozornost namenila sebi.

Lep dnevni prostor s kaminom_2
Lep dnevni prostor s kaminom_2

Tudi spalnica mora biti topla in dobrodošla za umik k počitku na koncu dneva, in kamin je odlična rešitev za pretvorbo navadnega prostora v čudovit zvezni spalni prostor. Ne glede na to, ali jo uporabljate, če želite dodati dodatno toploto ali pa samo prinesti slog in arhitekturne podrobnosti, kamin takoj olepšal prostor.

Kako okrasiti kamin - komplet kaminskega plašča
Kako okrasiti kamin - komplet kaminskega plašča

Ti iz arhivov v notranjosti ponujajo prenovitvene ideje in okrasijo navdih, da vam pokažejo, kako vključiti kamin v vašo spalnico. Od elegantne okolice do rešetke iz marmorja je kamin primeren za vsa dostojanstva. Tukaj v tem članku lahko vidite, kako so znali vrhunski oblikovalci, oblikovali kamine, da so intimni, sproščujoči in da prostori vzbujajo še na lepše in nepozabne preživete trenutke.

Za lepo intimno okolje_1
Za lepo intimno okolje_1

Dnevna soba s kaminom

Dobrodošli v prijetnih in elegantnih dnevnih prostorov z oh-tako-udobnimi kamini in vprašanjem, le koliko stanejo. V preteklosti so kamine uporabljali za ogrevanje stanovanj, v katerih so bivali. Danes se kamin vse bolj stika z okoljem okoli njega. Kamini se lahko ujemajo s slogom doma, od tradicionalnih do rustikalnih in vse do sodobnih.

Ideje v rustikalnem dnevnem prostoru, kjer je kamin srce v tem prekrasnem prostoru
Ideje v rustikalnem dnevnem prostoru, kjer je kamin srce v tem prekrasnem prostoru

Na podlagi številnih analiz, ki zajemajo več kot 150.000 dnevnih prostorov, je bilo ugotovljeno, da ima več kot 70 odstotkov dnevnih sob, ki so bile zgrajene in opremljene, kot nov dom ali so bile obnovljene po letu 2005, imajo vgrajen kamin. Očitno to ni vsaka dnevna soba, zgrajena in zasnovana od takrat, vendar je dobra številka in verjetno zadostna, da bi sklenili zanesljiv odstotek dnevnih sob, ki imajo kamin. Spodaj je rastoča galerija z dnevnimi prostori s kaminom. Če so vam všeč kamini zagrajeni iz kamna ali opeke in podobno, si oglejte galerijo idejnih kaminov.

Kamin na pokriti terasi pričara prijetno vzdušje
Kamin na pokriti terasi pričara prijetno vzdušje

Za barvanje opeke ali ne za barvanje opeke?

Številni ljudje se odločijo, da to storijo, toda tukaj na sliki se dokazuje, da se lahko, ko je opeka ognjišče, se lahko brez težav zlije v oblikovanje prostora. Prepričajte se, da ste pri barvanju opeke prepričani, da želite to storiti, saj je bilo nekoč v opečni barvi zelo otežena povrniti naraven videz.

Dvostranska poslikana opeka-ognjiščea
Dvostranska poslikana opeka-ognjiščea

Obloge so lahko eden od temeljev domače arhitekture in dekoracije. Težko je stopiti v dom ali stanovanje, ki v središču dnevne sobe nima dobro zasnovane obloge. Kamini so priljubljeni v mnogih delih države in v številnih predvojnih prostorih in sta oba prostora, opremljena s kaminom, dnevna soba in spalnice. So močni arhitekturni detajli, ki lahko, če so dobro oblikovani, lahko predstavljajo osupljivo žarišče v vsaki sobi.

V teh sodobnih domovih je obloga kralj in kraljica. Osupljivo ogledalo nad vrhom je osupljivo. In obloga sama je popolnoma edinstvena. Mnogi zgodovinski domovi imajo obloge, kot so ti, ki so izvirni za posamezni prostor (glej slike). Težko je najti nove kamine, tiste, ki so grajene s težkim kamnom. Z le nekaj zelenicami in barvnimi vazami na vrhu, zaslonu na tem ognju je preprosto lep.

Lepa sobna peč
Lepa sobna peč

Veliko časa preživimo v dnevni sobi

V dnevni sobi čez dan porabimo največ časa. Berete lahko knjige ali si privoščite za pitje koktajl, medtem ko zvečer gledate svoje najljubše TV-oddaje s svojo družino. To je domače in udobno ter soba v hiši, kjer se počutite najbolj udobno. Kaj resnično greje in ustvari prijetno počutje v dnevni sobi, je zagotovo kamin.

Kamin iz lončenih ploščic-
Kamin iz lončenih ploščic-

Običajno je kamin osrednja točka prostora, vendar z velikostmi, s katerimi lahko danes dobite TV sprejemnik, večina ljudi raje namesti velike ploščate zaslone, ki so lahko tudi osrednja točka prostora. Če že imate nameščen ogenj, je ključ, da prostor deluje okrog obeh, kar je zaradi oblike nekaterih dnevnih prostorov lahko malo zapleteno. Tukaj je nekaj idej o tem, kako delati v svoji dnevni sobi, ali želite kamin kot glavno žarišče ali televizor ali oboje je vprašanje odločitve vsakega posamezno.

Sodobni kamin z leseno oblogo in dekoracijsko obdelavo
Sodobni kamin z leseno oblogo in dekoracijsko obdelavo

Oblikujte svojo sobo s kaminom kot žariščno točko, kar je odvisno od oblike, prostora in vaše prednostne naloge. Če želite ohraniti kamin kot glavno središče v svoji dnevni sobi, boste morali urediti svoje pohištvo tako, da bo glavni vizualni prostor v sobi, ko sedite na kavču ali stolu, seveda kamin. Vsi kamini ne dovoljujejo, da bi bil nad njimi postavljen ravna plošča TV sprejemnika, in lahko zahteva, da se na drugem predelu dnevne sobe postavijo na ločeno omarico ali televizijo. Morda boste lahko ali pa se lahko odločite za namestitev televizijske omarice blizu kamina, vendar bo v tem primeru prednost, da se prepričate, da bodo vsi v sobi videli kamin in se med obiskom videli drug drugega.

Dnevni prostor
Dnevni prostor

Spoznajte svojo vizijo na prostem

Nekateri naši največji spomini so na prostem. Tam dobimo priložnost, da se sprostimo tudi, če smo sami. Tam se naši prijatelji in družine radi združijo, da se zabavajo, igrajo in se sprostijo. Spoznajte svojo vizijo in boste na hitro ugotovili, da je na prostem vedno lepo. Je pa tudi mesto, kjer se smeh nikoli ne ustavi.

Tudi poletni dnevi niso povsod topli, še posebej ob večerih
Tudi poletni dnevi niso povsod topli, še posebej ob večerih

Dejansko smo zgradili svoj ugled pri izpolnjevanju tega sanja. Naša brezkompromisna raven kakovosti in izdelave določa standard za trdna krajinska gradiva v zgradbah, ki so vključene v pokrajino. To lahko vključuje tlakovana območja, dvižne poti, stene, stropne stene, stopnice, pešpoti in vsa druga urejanja iz trdih materialov, kot so les, kamen, beton itd.). In naš neverjetni naravni videz in občutek ostaja nespremenjen in neverjeten.

Kamini v zunanjih prostorih nudijo še veliko več možnosti za zsbavo in ples
Kamini v zunanjih prostorih nudijo še veliko več možnosti za zsbavo in ples

Že od leta 1995 so lokalno nacionalno podprti izdelki spremenili na tisoče stanovanjskih in poslovnih objektov. Mreža usposobljenih in certificiranih izvajalcev ter trgovcev vsak dan pomaga strankam, da si predstavijo ustvarjalno pot in uresničijo svoje sanje na prostem.

Kamini s stekleno zaščito
Kamini s stekleno zaščito

Prizadevajo si izboljšati izdelke tako, da vsako leto porabijo tudi več kot 20.000 ur na področju raziskav in razvoja. Uveljavljanje novih izdelkov nas usklajuje z današnjimi trendi oblikovanja in postavlja podjetje v okvir najsodobnejše proizvodne tehnike in tehnologije. Kot najsodobnejše so postavili standard za oblikovanje krajine in inovacije. Zavezani smo, da vam in družini zagotovimo lepoto in zaščito na prostem.

Kamin v novi antični tradicionalni družinski sobi
Kamin v novi antični tradicionalni družinski sobi

Torej, velike sanje, navdihnjenost in uživanje v življenju zunanjih spominov ostanejo tako, nepozabni. "Preden začnete izvajati svoj načrt, upoštevajte vsega ne, žive ali umetno opremljene načrtovane zunanje površine vašega okrasnega vrta"

Lepo urejena zunanjost z vsemi pripomočki za kuhanje 
Lepo urejena zunanjost z vsemi pripomočki za kuhanje
Trendi notranjega oblikovanja prihajajo in gredo, toda kamin ostane večni element vsakega zbirnega prostora. Seveda, kot vsi elementi oblikovanja, se kamini razvijajo. V zadnjih nekaj letih so sodobni plinski kamini nadomestili tradicionalne modele gorenja lesa, vrhunska tehnologija pa še naprej razčlenjuje oblikovalske ovire. Torej, kaj bo v naslednjih petih letih prineslo.
Prijeten počitek
I.K.


Strokovna knjiga ogrevanje

Knjiga Ogrevanje


Knjiga »Ogrevanje – vse za ogrevalno tehniko«, ki jo smo jo izdali meseca julija 2013, ne zagotavlja samo znanja o tehniki, zamenjuje tudi številne in že do zdaj uveljavljena mnenja strokovnjakov. Moja želja je , da se s pomočjo kakovostne strokovne knjige, kateri bodo sledile še knjige, kjer bodo opisani sodobni načini o prezračevanju, kakovostni gradnji objektov kot je ničelna energijska hiša ter izvajanje vodovodnih instalacij.

Naročite svoj izvod knjige Ogrevanje