Ogrevanje

Izguba toplote skozi okenska stekla

Ali je odvisno, koliko dragocene notranje toplote izgubiš v zimskem obdobju skozi okna


To je velik vir za izgubo toplote v skoraj vsakem domu. Ta izguba oziroma izmenjave toplote vam pomaga ohranjati svojo temperaturno konstanto, ne da bi se močno zanašala na termostat v prostoru. Klimatska naprava porabi veliko električne energije. Vsak korak, ki ga lahko naredi vsak posameznik sam, da porabi manj energije za ogrevanje in v poletju za hlajenje, se bo hitro odražal na vašem računu.

Toplotna izguba skozi okenska stekla
Toplotna izguba skozi okenska stekla

Ali ste vedeli, da lahko ena steklena plošča izgubi skoraj 10-krat več toplote kot isto površino izolirane stene?

Toplotna izguba skozi nezaščitena okenska stekla
Toplotna izguba skozi nezaščitena okenska stekla

Z zmanjšanjem toplotne izgube skozi okna lahko prihranite denar na zimskem računu za ogrevanje. Ustrezna zaščita oken, kot so dobro nameščene zavesice za blokado in spredaj na vrhu nameščene okrasne zavese, ustvarja izolacijsko plast mirujočega zraka na notranji strani stekla.

Zavese služijo za dobro toplotno zaščito
Zavese služijo za dobro toplotno zaščito

Dobro nameščena zavesa ima ogromno razliko pri izgubi toplote, kot je prikazano na sliki. Slabo nameščena zavesa omogoča izpad toplote, medtem ko dobro nameščena zavesa v kombinaciji s spredaj nameščeno okrasno zaveso znatno zmanjša izgubo toplote.

I.K.Strokovna knjiga ogrevanje

Knjiga Ogrevanje


Knjiga »Ogrevanje – vse za ogrevalno tehniko«, ki jo smo jo izdali meseca julija 2013, ne zagotavlja samo znanja o tehniki, zamenjuje tudi številne in že do zdaj uveljavljena mnenja strokovnjakov. Moja želja je , da se s pomočjo kakovostne strokovne knjige, kateri bodo sledile še knjige, kjer bodo opisani sodobni načini o prezračevanju, kakovostni gradnji objektov kot je ničelna energijska hiša ter izvajanje vodovodnih instalacij.

Naročite svoj izvod knjige Ogrevanje