Ostalo

TOSHIBA Leading Innovation >>>

Prilagodljivost je ključna značilnost rešitve ESTIA Split izvedbe.


Toshiba--
Toshiba--

Inovacije v tehnologiji obnovljive energije: najnovejša Toshibina tehnologija ESTÍA

Z najboljšimi ocenami celotne ponudbe, ki obsega rešitve Split od 4 do 16 kW izdelana v enojni izvedbi od 16 do 21 kW, in v razredu COP bo nova toplotna črpalka zrak – voda ESTÍA v nove ali obnovljene domove ter poslovne prostore prinesla visoko učinkovite in poceni ogrevanje prostorov, vode ter hlajenje v poletnih mesecih.

ESTÍA lahko nadomesti ali dopolni tradicionalne grelnike vode ter bo enako obratovala z vsemi vrstami grelnikov, s čimer bo zagotavljala temperaturo vode do 55 °C. Najpomembneje pa je, da okolju prijazna naprava ESTÍA uporabnikom, ki so ozaveščeni o varčevanju z energijo jim to, zagotavlja mirnost in varnost ter izkorišča številne evropske sheme finančnih spodbud za toplotne črpalke.

Nov in izboljšan razred predstavlja peto generacijo ESTÍE in sledi 10-letnemu uspešnemu in neprekinjenemu razvoju toplotnih črpalk zrak – voda. Toshibin dvojni rotacijski kompresor ter pretvornik inteligentne pogonske enote (IPE) ves čas natančno ohranjata zmogljivost ogrevanja in hlajenja skupaj z visokoenergetsko učinkovitostjo, zlasti pri delni obremenitvi, ter tako zagotavljata dolgoročno zanesljivost. Nova 4,5-kW zunanja enota za črpalke ESTÍA Split vključuje izjemne zmogljivosti v najbolj kompaktnem ohišju na trgu.

Impresivno delovanje je mogoče doseči tudi pri zelo nizkih zunanjih temperaturah. Črpalka ESTÍA Split, vodilna v svetovnem merilu, nudi energetsko učinkovitost z ocenami, A++ pri ogrevanju prostora in kombiniranem ogrevanju. Njena najvišja vrednost COP 4,90 pri temperaturi zraka + 7 °C in 3,01 pri temperaturi - 7 °C predstavlja vodilno zmogljivost v razredu. Enota omogoča ogrevanje pri zunanjih temperaturah do - 25 °C, ogrevanje sanitarne vode od + 40 °C do + 75 °C. Učinkovitost pri delni obremenitvi (ηs) je do 163-odstotna, kar presega ključne kazalnike uspešnosti, ki jih je določila Evropska komisija, medtem ko je mogoče krmiliti do 8 enot. Učinkovitost pri delni obremenitvi (ηs) je do 163 odstotna, kar presega ključne kazalnike uspešnosti, ki jih je določila Evropska komisija, medtem ko je mogoče krmiliti do 8 enot.

Prilagodljivost je ključna značilnost rešitve ESTÍA Split. Enota sestoji iz zunanje enote, vodnega modula in vodnega rezervoarja, zato je preprosta za namestitev in ne potrebuje dimnih cevi ali podzemnih zbiralnikov, ki bi zahtevali dodatna dela na terenu. Zahvaljujoč obsežnim možnostim, ki jih ponuja cevovod, je kompaktno zunanjo enoto mogoče namestiti na katero koli priročno zunanjo steno.  Rešitev Split je enako primerna za nove instalacije kot tudi za ekonomske nadgradnje, ki bi nadomestile obstoječe sisteme.

Uporabljati jo je mogoče skupaj s tradicionalnimi grelniki vode kot del hibridnih sistemov za optimizacijo porabe energije. Vključene so vse vrste grelnih in hladilnih elementov, vključno z obstoječimi nizkotemperaturnimi radiatorji, talnimi grelnimi sistemi ter enotami tuljave ventilatorja. Podobno kot pri temperaturnem krmiljenju tudi tradicionalni termostati ali termostati nove generacije vključujejo namenske programe za računalnike in pametne telefone.

Vodna enota ESTÍA Split vključuje visoko učinkovit izmenjevalnik toplote in rezervni električni grelnik, ki omogoča izbor vrednosti v kW za zagotavljanje dodatne podpore v skrajnih razmerah. Vodna enota s pomočjo naprednega krmilnega sistema deluje sinhrono z električnim grelnikom rezervoarja za vročo vodo iz nerjavnega jekla, s čimer ohranja stalne temperature in zagotavlja nižje stroške obratovanja.

Toshiba - Zunanja enota Estia serija 5 - 8 kW
Toshiba - Zunanja enota Estia serija 5 - 8 kW

Toshiba - Zunanja enota Estia serija 5: 5 kW

Nov privlačen daljinski upravljalnik, ki je preprost za uporabo, poleg temperature tople vode upravlja tudi tedenski časovnik z do 10 programskimi dejanji dnevno za ogrevanje v enem ali dveh območjih. S svojo napredno vgrajeno programsko opremo krmilnik zbira in analizira podatke tipala za optimizacijo porabe energije s pomočjo natančne regulacije. Z uporabo zmogljivosti električnega ogrevanja ESTÍA funkcija za zvišanje temperature s samo enim dotikom hitro zagotovi dodatno toplo vodo.

Druge funkcije za udobje in ekonomičnost vključujejo nočni način, ki ohranja nižjo temperaturo vode v vnaprej določenih časovnih obdobjih, in tihi način, ki zniža raven hrupa zunanje enote do 7 dB (A) v nočnem času. Varnostne funkcije vključujejo funkcijo preprečevanja razvoja bakterij, ki zviša temperaturo sanitarne vode na + 75 °C za 30 minut v vnaprej določenih rednih časovnih obdobjih, medtem ko vgrajena zaščita pred zmrzaljo preprečuje zmrzovanje pri nizkih temperaturah.

Za večje instalacije in pri instalacijah, ki potrebujejo višje temperature vode, je rešitev ESTÍA z enojnim blokom ocenjena z A + pri ogrevanju prostora, vrednost COP 4,10 pri temperaturi zraka +7 °C in vrednost COP 2,51 pri temperaturi zraka - 7 °C jo uvrščata med vodilne v razredu. Sistem zagotavlja neposredno proizvodnjo tople vode do 60 °C pri zunanji temperaturi do - 10 °C ter ogrevanje pri zunanji temperaturi do - 20 °C. Učinkovitost pri delni obremenitvi (ɳs) je do 144-odstotna.

S štirimi enotami, ki so nadzorovane v glavni/podrejeni skupini, ESTÍA z enojnim blokom nudijo velik potencial kot del sistemov za upravljanje zgradb s pomočjo združljivosti z večino standardnih komunikacijskih protokolov. Protokola Jbus in Modbus sta izvorna protokola, medtem ko sta prehoda BACnet & LON na voljo za tovarniške možnosti.

Ker gre za samostojno rešitev, ki ima vse hidravlične sestavne dele vgrajene, se čas namestitve bistveno skrajša. Poleg tega pa rešitev samostojnim blokom nudi številne prilagodljive možnosti, ki stranki pomagajo povečati potencial uporabe in znižati stroške novih zgradb ali večjih obnovitvenih projektov. Vodni moduli so lahko dobavljeni bodisi s črpalko s prilagodljivo stalno hitrostjo/ΔT, izborom črpalke s stalno hitrostjo z ESP do 150 kPa ali brez črpalke, v primerih, ko je črpalka na terenu že nameščena za obstoječe projekte.

Stranka lahko tudi izbere stalno nastavljeno vrednost tople sanitarne vode ali uporabi krmiljenje s samodejno krivuljo ogrevanja, ki samodejno nastavi ciljno temperaturo sanitarne vode na osnovi zunanjih pogojev. Ta funkcija zajema celotno moč Toshibinega naprednega krmiljenja vektorskega pretvornika, pri čemer optimizira porabo energije sistema in je še posebej pomembna pri primerjavi z enotami, ki neučinkovito segrejejo vodo do najvišjih stalnih temperatur v vseh letnih obdobjih. Intuitiven daljinski upravljalnik je za uporabo preprost, saj zagotavlja časovne in nastavitvene funkcije za upravljanje dveh območij in upravljanje tople vode.

Z najboljšo zmogljivostjo v razredu in nizko porabo energije nove črpalke zrak – voda ESTÍA serije 5 predstavljata najnovejšo tehnologijo s področja obnovljive energije. Z neodvisno uporabo in zlasti v skladu z evropskimi shemami spodbud za ogrevanje črpalke nudijo znatne prihranke energije za gospodinjstva, skupnosti in podjetja.

Za več informacij stopite v stik z lokalnim trgovcem...

TOSHIBA - Zunanja enota Estia serija 5 - 8,0 kW-
TOSHIBA - Zunanja enota Estia serija 5 - 8,0 kW-

 

Toshiba - Zunanja enota Estia serija 5 - 11, 14 in 16 kW
Toshiba - Zunanja enota Estia serija 5 - 11, 14 in 16 kW

 

TOSHIBA - Daljinski upravljalnik Estia serija 5

Toshiba - Daljinski upravljalnik Estia serija 5
Toshiba - Daljinski upravljalnik Estia serija 5

 

TOSHIBA - Rezervoar za toplo vodo
TOSHIBA - Rezervoar za toplo vodo

TOSHIBA AIR-COND

Za podrobnejše informacije se obrnite na svojega partnerja TOSHIBA, obiščite našo spletno stran www.toshiba-klima.at ali pa se obrnite neposredno na generalnega distributerja TOSHIBA AIR-COND v Avstriji.

TOSHIBA AIR-COND

Haushamer Straße 2, A-8045 Graz-Seiersberg, Austria

Sales Department

office@air-cond.com

TOSHIBA AIR CONDITIONING

www.toshiba-carrier.co.jp/global

I.K.

Vsi članki na spletnem mestu so samo za informativne namene.

 


Strokovna knjiga ogrevanje

Knjiga Ogrevanje


Knjiga »Ogrevanje – vse za ogrevalno tehniko«, ki jo smo jo izdali meseca julija 2013, ne zagotavlja samo znanja o tehniki, zamenjuje tudi številne in že do zdaj uveljavljena mnenja strokovnjakov. Moja želja je , da se s pomočjo kakovostne strokovne knjige, kateri bodo sledile še knjige, kjer bodo opisani sodobni načini o prezračevanju, kakovostni gradnji objektov kot je ničelna energijska hiša ter izvajanje vodovodnih instalacij.

Naročite svoj izvod knjige Ogrevanje