Najlepše hiše

Hiše sestavljene iz ladijskih zabojnikov

Dpadni jekleni zabojniki so uporabni za vse, od gradnje hiš v mestih in kmetijah, do izhodnih omrežij in bazenov...


Že dalj časa prejemamo številna e-poštna sporočila od ljudi, ki nas sprašujejo - kako bi si lahko sami izdelali manjšo ali večjo lastno hišo s pomočjo ladijskih zabojnikov? Da bi odgovorili na to vprašanje, smo povprašali lastnike ladijskih zabojnikov in jih prosili, kaj morate pred gradnjo resnično vedeti.

Lepo urejen bivalnik nudi v poletnem času veliko možnosti za sprostitev
Lepo urejen bivalnik nudi v poletnem času veliko možnosti za sprostitev

Zakaj dvakrat naredite isto napako?

Z betonskimi zidovi in strehami zgraditi ničelno energijsko hišo, ki združuje sodobno estetiko z okolju prijaznimi značilnostmi. Rezultat je brezšivna fuzija kontrastov: živahni zemeljski toni, ki izravnajo mračne sive, bele in črne notranje tone, medtem ko bučna trava v okolju hiše mehča robove trdega betona.

Načrt hiše izdelane iz kontejnerjev
Načrt hiše izdelane iz kontejnerjev

Z obnovljenimi staromodnimi tramovi iz mehkega lesa iz zastarelih stavb se oblikovanje starega z novim lahko preuredi na nepozaben način. Grobe linije ogromnih, barvitih lesenih tramov omogočajo popoln kontrast trdim, sivim betonskim stenam. Končni rezultat je dom, ki spominja na stari gozd, ki raste ob skalnati steni pečine.

Topli zabojniki nudijo prijetno počutje tudi v zimskem okolju
Topli zabojniki nudijo prijetno počutje tudi v zimskem okolju

Samostojna organska vila
Čeprav se ta model od zunaj zdi nekaj osnovnega, je to dejansko kompleksen podvig biotehnologije. Oblikovalci so delali tako, da bi stavbo naredili iz ene stene, ki teče od kletne garaže do betonske strehe. Zunaj zgornji strop naj bi ohranjal stavbo odprto skozi notranjost, kar omogoča veliko naravne svetlobe. Zagotavlja tudi preprost dostop do strešnih rastlin, tako da je zalivanje preprosto kot kratek sprehod.

Hiša, ki se lepo poda ob morski obali ali obrežju jezera
Hiša, ki se lepo poda ob morski obali ali obrežju jezera

Odločitev za gradnjo hiše vsebuje tri najpomembnejše stvari, ki jih morate poznati:

-    Kako kupiti prave dostave zabojnikov,

-    Pomembnost gradbenih predpisov in načrtovanja,

-    Poiskati izvajalca s predhodnimi izkušnjami.

Velika hiša z zunanjimi stopnicami
Velika hiša z zunanjimi stopnicami

Modeli hiš

Modeli hiš, ki jih lahko sestavljamo z zabojniki oziroma ladijskimi zabojniki, so lahko sestavljeni v poljubnih oblikah, po lastni želji ali že videnem, dokler se jih človek lahko spomni! Vaš novi dom je lahko izdelan iz enega samega 20-metrskega ladijskega zabojnika in zaradi svoje velikosti ne zahteva gradbenega dovoljenja. Potrebno je le soglasje ustreznega pristojnega organa.

Če želite zgraditi večji bivalni element, potrebujete vsa potrebna soglasja za pridobitev gradbenega dovoljenja in pomoč izkušenega strokovnjaka!

Upoštevati je treba:

Nadstropna stanovanjska hiša
Nadstropna stanovanjska hiša

-              Zaščita zabojnika za prevoz

-              Izolacija zabojnika na spojnih elementih s protipožarno izolacijo

-             Na strehi so sončne celice, ki oskrbujejo električno energijo in toplo vodo

-             Kako lahko končno uporabimo pasivno sončno energijo pri zabojnikih?

-             Z namestitvijo velikih oken na južni strani zabojnika prihranimo veliko energije.

Vse o gradnji zabojnikov je še relativno novo, zato še ni veliko koristnih informacij, ki bi jih lahko našli. Ne morem si predstavljati ničesar takega, kar bi izstopalo od ostalih načinov gradenj. Lahko pa rečem, da je le ena stvar, ki je ne bi želel pozabiti, da si pred nakupom rabljenega zabojnika ne bi dobro ogledal.

I.K.

Vsi članki na spletnem mestu so samo za informativne namene.

 


Strokovna knjiga ogrevanje

Knjiga Ogrevanje


Knjiga »Ogrevanje – vse za ogrevalno tehniko«, ki jo smo jo izdali meseca julija 2013, ne zagotavlja samo znanja o tehniki, zamenjuje tudi številne in že do zdaj uveljavljena mnenja strokovnjakov. Moja želja je , da se s pomočjo kakovostne strokovne knjige, kateri bodo sledile še knjige, kjer bodo opisani sodobni načini o prezračevanju, kakovostni gradnji objektov kot je ničelna energijska hiša ter izvajanje vodovodnih instalacij.

Naročite svoj izvod knjige Ogrevanje