Alternativno ogrevanje

Kamin s steklenimi vrati pomeni — Varčevanje z energijo, Varčevanje z denarjem


"Če na kaminu ni steklenih vrat, se večina toplote na ogretem zraku dvigne in skupaj z dimom odide dimnik".

Ključ tega početja je zračni tok. Kamin brez ognjenih vrat za boljše izgorevanje ognja črpa zrak iz prostora, ga segreje, ogrevan zrak pa se dvigne na prosto skozi dimnik. Čeprav dobite toploto, ki se izžareva iz ognjišča, je ironično, da kurišče v sobo vleče hladnejši zrak in izžareva ogrevan zrak skozi dimnik.

Kamin s steklenimi vrati na kurišču
Kamin s steklenimi vrati na kurišču

Povprečni kamin je zelo neučinkovit pri zagotavljanju toplote, saj izgubi večino vročine iz ognja. Za povečanje energetske učinkovitosti vašega kamina se priporočajo steklena vrata. Energetska učinkovitost pa se neposredno prenaša v prihranke.
S ceno vseh goriv, ​​ki vsak dan naraščajo, na primer za zemeljski plin, ogrevanje na lahko kurilno olje, mnogi lastniki stanovanj hitro ugotovijo, da namestitev vrat na kurišče kamina pomaga ohranjati sobo v toplem okolju.

Kamin s steklenimi vrati
Kamin s steklenimi vrati

"Veliko ljudi pričakuje pomanjkanje in naraščajoče stroške plina, zato poskušajo dobiti več toplote iz svojih kaminov, da bi račune znižali" Številni tudi ugotovijo, da energetsko učinkovita vrata na kaminu zmanjšajo pretok zraka iz ogrevanega prostora. Vrata za kaminsko kurišče so izdelane za vročino odpornega stekla in vrat (ki lahko varno prenesejo temperature do 700 stopinj Celzija) in ogrejejo prostor. S tem pa se izgubi manj toplega zraka.

Na drug način kaminska vrata varčujejo z energijo tako, da ohranja toploto pri pihanju zraka v dimnik, ko v kurišču nimate ognja. To je dokazano dejstvo, da bo soba ostala toplejša, ko bodo vrata zaprta.

Lastniki kamina s prezračevanjem lahko imajo tudi steklene dodatke ob steklenih vratih. In če uporabljate kamin s steklenimi vrati in kurite z lesenimi gorivi, lahko prostor naredite bolj topel kot običajno.

Ogrevana steklena vrata so odličen način, da takšno ogrevanje prištevamo med zelena kurišča. S tem se samodejno poveča energetska učinkovitost vašega kamina, ki pomaga čistejšemu okolju in skrbi za nižje račune energije v vaši denarnici, tako, da tudi ti ostanejo bolj "zeleni"!

I.K.Strokovna knjiga ogrevanje

Knjiga Ogrevanje


Knjiga »Ogrevanje – vse za ogrevalno tehniko«, ki jo smo jo izdali meseca julija 2013, ne zagotavlja samo znanja o tehniki, zamenjuje tudi številne in že do zdaj uveljavljena mnenja strokovnjakov. Moja želja je , da se s pomočjo kakovostne strokovne knjige, kateri bodo sledile še knjige, kjer bodo opisani sodobni načini o prezračevanju, kakovostni gradnji objektov kot je ničelna energijska hiša ter izvajanje vodovodnih instalacij.

Naročite svoj izvod knjige Ogrevanje