Radiatorsko ogrevanje

Ogenj brez dima


Sanjska domišljija sveta z oblikovanim ozadjem je kot nalašč za ta novi urbani svet ognja. Kombinacija gorilnika za kurjenje z gorivom etanol in TV zaslonom, ki sta obdana z mizico ali nameščena pod kotom na steno, je vse mogoče ustvariti z ognjem, ki ga lahko reguliramo tudi daljinsko.

Popolnost v okusu, ki je zagotovljena s samodejno nastavljivim ognjem gorilnika, ki zagotavlja najboljši način za oblikovanje ognja v sobah vašega stanovanja. Trend oziroma ločena dela je najbolj preprost način, da ustvarite kamin, v katerega vgradite daljinski vložek gorilnika za etanol, ki se popolnoma prilega v elegantni notranjosti. Kaj je bolj čarobnega kot ogenj, ki se prilagodi okolju in ustvari scene?

Vstavek z kamin in podobno-2
Vstavek z kamin in podobno-2

Razna podjetja po vsem svetu proizvajajo veliko inteligentnih vložkov za daljinsko upravljanje kurjenja z gorilniki na etanol. Zasnovani so tako, da so popolnoma prilagodljivi in se prilegajo v vse modele. Izdelani so iz čistega nerjavečega jekla in odražajo posebne oblike plesa gorečih plamenov. Ti vložki znova omogočajo ustvariti ognjeni plamen in nudijo razkošje kamina, ki ustreza vašim željam in potrebam.

Projekt sodobnega notranjega kamina za ogrevanje z vstavljenim vložkom za kurjenje z gorivom etanol -1
Projekt sodobnega notranjega kamina za ogrevanje z vstavljenim vložkom za kurjenje z gorivom etanol -1

Ustvarjate si lahko kvadratne, okrogle, kompaktne ali velike vložke za kurjenje z etanolom v obstoječih kaminih in podobno, kjer dosežete izgorevanje, kot je kurjenje z drvmi in poleni v izvedbi z elektronskim varovanjem.

Etanol gorilni vložki z daljinskim upravljalnikom so nova izkušnja za regulacijo ognja!

Etanol gorilni vložki z daljinskim upravljalnikom omogočajo namestitev luksuznih kaminov z osebno zasnovo in s prvovrstnim razredom varnostne tehnologije. Od izjemnih pa vse do prestižnih kaminov je omogočena tudi namestitev izjemnih kaminov.

Notranji in zunanji del posode za gorivo etanol volumna 1,5 l
Notranji in zunanji del posode za gorivo etanol volumna 1,5 l

Seveda proizvajalci izdelujejo številne samodejne in daljinsko vodene vložke za ogrevanje za etanol gorilnike, ki so v primerjavi z ročno reguliranimi gorilniki neprimerljivo učinkovitejši. Vendar pa ni le njegova preprostost uporabe (daljinsko upravljanje, samodejno ali z nadzorom Wifi itd.) ali z elektronsko varnostno napravo, da se zagotovi pomoč ognju v kurilni napravi. Osnovna ideja inovativnega gorilnika za ogrevanje z etanolom v kaminu je tudi zagotovitev novih požarnih izkušenj.

Kaminski vložki so idealna rešitev tam, kjer ni mogoče namestiti dimnika in si želijo prostore ogrevati s pravim ognjem. Z vgradnjo kaminskega vložka se gre za popolnoma novo zasnove peči, kjer ni montaže z zahtevnimi instalacijskimi deli in ni potrebna gradnja dragega dimnika. 

Vstavek z kamin in podobno
Vstavek z kamin in podobno

Za gorivo se uporablja etanol.

Etanol, ki se uporablja za ogrevanje v kaminu, je v osnovi etilni alkohol, izdelan iz večkrat prečiščenega in filtriranega alkohola, ki ga pridobivajo iz krompirja, koruze ali melase. Ob delovanju ne nastajajo neprijetne vonjave, izgorevanje pa je čisto, brez dima in pepela.

Kaminski vložek etanol pričara v lepo urejenem prostoru posebno vzdušje
Kaminski vložek etanol pričara v lepo urejenem prostoru posebno vzdušje

Kaminski vložki so elegantni in jih lahko vgradimo v elemente z moderno obliko. Uporaba kaminskih vložkov je preprosta, hitra in varna.

I.K.Strokovna knjiga ogrevanje

Knjiga Ogrevanje


Knjiga »Ogrevanje – vse za ogrevalno tehniko«, ki jo smo jo izdali meseca julija 2013, ne zagotavlja samo znanja o tehniki, zamenjuje tudi številne in že do zdaj uveljavljena mnenja strokovnjakov. Moja želja je , da se s pomočjo kakovostne strokovne knjige, kateri bodo sledile še knjige, kjer bodo opisani sodobni načini o prezračevanju, kakovostni gradnji objektov kot je ničelna energijska hiša ter izvajanje vodovodnih instalacij.

Naročite svoj izvod knjige Ogrevanje