Pasivno ogrevanje

Kako pripraviti hranilnik za deževnico


Viri onesnaženja v posameznih skupinah so površine tal različnih onesnaževalcev, kot so obraba pnevmatik (z abrazijo), cestnega prahu, olja in izguba goriva (bencin), gnojila, pesticidi in raznih organskih odpadkov.

Še posebej po dolgem obdobju suše je na začetku padavin deževnica močno onesnažena in koncentracije onesnaževal je podobna tistim pri odpadnih vodah. Da je prav onesnaževanje z meteornimi vodami izredno veliko in da se s tem povzroča onesnaževanje okolja, je bilo dolgo naklonjene malo pozornosti. Šele po daljšem obdobju se je presodila velika obremenitev onesnaževanja na okolje s pitno vodno okolje. Takšno ravnanje je mogoče prekiniti ali zmanjšati le z ustreznimi ukrepi. Ti ukrepi so zapisani v DIN 4045 in se prepoveduje, da se deževnica pretaka skozi kanalizacijo in kasneje pronica v tla ter se kasneje pomeša s pitno vodo.

Potrebna orodja za ta projekt:

Preden začnete z izdelavo naprave je treba preveriti ali imate vso potrebno orodje boste s tem prihranili čas in jezo.

Za izdelavo potrebujete:

- Ročni vrtalni stroj

- Sveder za les za izdelavo lukenj od 2" - 1 / 4"

Kako zgraditi preprost zbiralnik deževnice-
Kako zgraditi preprost zbiralnik deževnice-

Potrebni material za ta projekt:

Izogibajte se nakupu materiala v zadnjem trenutku. Ves material , ki ga boste potrebovali je najbolje pripraviti pred časno. Tukaj je seznam materialov, ki jih potrebujete:

Potrebna orodja za ta projekt:
Pred začetkom izdelave sistema za zbiranje deževnice je treba preveriti, ali imate vse orodje, saj boste s tem prihranili veliko časa.
Za izdelavo potrebujete:
- Ročni vrtalni stroj
- Sveder za les za izdelavo lukenj od 2" - 1 / 4"

Potrebni material za ta projekt:
Izogibajte se nakupu materiala v zadnjem trenutku. Ves material, ki ga boste morali pripraviti, je najbolje, da ga pripravite pred začetkom del. Tukaj je seznam materialov, ki jih potrebujete:
- Dva plastična soda s prostornino vsaj 200 l s pokrovom
- Obdelan les, kot je prikazano na sliki, komplet z vijaki iz nerjavečega jekla, če boste izdelali tudi stojnico za zbiralnika deževnice
- Armature in ventile
- PVC cevi in spojni kosi
- PVC cevni navojni spoji
- Silikonsko tesnilo
- Lepilo  

I.K.Strokovna knjiga ogrevanje

Knjiga Ogrevanje


Knjiga »Ogrevanje – vse za ogrevalno tehniko«, ki jo smo jo izdali meseca julija 2013, ne zagotavlja samo znanja o tehniki, zamenjuje tudi številne in že do zdaj uveljavljena mnenja strokovnjakov. Moja želja je , da se s pomočjo kakovostne strokovne knjige, kateri bodo sledile še knjige, kjer bodo opisani sodobni načini o prezračevanju, kakovostni gradnji objektov kot je ničelna energijska hiša ter izvajanje vodovodnih instalacij.

Naročite svoj izvod knjige Ogrevanje