Pasivno ogrevanje

Vpliv na dimnik, vročih in hladnih vetrov


Lahko pa se pojavijo tudi na zavetrni strani visoke zgradbe. V skrajnih primerih zgorevanja v toplotnih plinskih atmosferskih grelnih napravah (plinske naprave, lončene peči in podobno) ni mogoče izpušnih plinov odvajati skozi dimnik in se lahko stisnejo v stavbi.

Vetrovi imajo tudi velik vpliv na vedenje dimnikov, saj lahko povzročijo negativni vpliv na vlek dimnika. V skrajnem primeru poteka zgorevanje v ozračju (plinske grelne naprave, lončene in krušne peči), ni več mogoče z dimnimi plini ali hlapi skozi dimnik, zato ustvarjajo pritisk na zgradbo.

Posodobitev dimnika
Posodobitev dimnika

Vse v celoti pod streho in strokovno

Vse v celoti pod streho in strokovno, takšni morajo biti začetni prvi koraki pri izbiri strokovnjakov za lepo in funkcionalno opremljenost doma. Le popolnoma usklajena paleta strokovnjakov zagotavlja, da boste pri izbiri prejeli zanesljivo celostno zasnovo iz enega vira. S strokovno uveljavljenimi podjetji za strešne kritine, tesarstvo, gradnjo dimnika, s krovskimi deli, vam bodo ponujene celovite in vsestranske storitve, od svetovanja do izvedbe.

Tudi izvedba ali obnova fasade, povečanje nadstropja vključno s preoblikovanjem raznih delov hiše in podobno, vam danes nudijo številna usposobljena samostojna podjetja! Številni vam nudijo tudi urejanje in čiščenje okolja in dreves, strešnih previsov, žlebov ali pomivanje oken na vrtoglavih višinah.

I.K.Strokovna knjiga ogrevanje

Knjiga Ogrevanje


Knjiga »Ogrevanje – vse za ogrevalno tehniko«, ki jo smo jo izdali meseca julija 2013, ne zagotavlja samo znanja o tehniki, zamenjuje tudi številne in že do zdaj uveljavljena mnenja strokovnjakov. Moja želja je , da se s pomočjo kakovostne strokovne knjige, kateri bodo sledile še knjige, kjer bodo opisani sodobni načini o prezračevanju, kakovostni gradnji objektov kot je ničelna energijska hiša ter izvajanje vodovodnih instalacij.

Naročite svoj izvod knjige Ogrevanje