Pasivno ogrevanje

Okna opremljena z najsodobnejšimi nadgrajenimi roletami


Razvoj senčil se spreminja. Vsekakor je potrebno, da je tudi na področju senčil razvoj napredoval, saj so zdaj na voljo številne nove tehnične rešitve. Rolete zavarujejo vaše stanovanje, hišo ali poslovni prostor pred zunanjim hrupom, vlomi in izgubo.

Okno z nadgradnjo roletne omarice_1
Okno z nadgradnjo roletne omarice_1

Legenda k sliki

  1. Škatla za rolete

Votli profili iz plastike z izolacijskimi klini iz polistirena in patentiranih izolacijskih stranskih plošč.

 

  1. Aluminijasta prednja plošča (neobvezno)

Škatla je lahko opremljena s sprednjo ploščo iz Aluminija

 

  1. Revizijski pokrov

Votli profili iz plastike. Pregled in popravilo v notranjosti je mogoč navzdol ali na zadnji strani.

 

  1. Vodilo tirnice

Vodnik tirnice je izdelan iz plastičnega materiala, velikosti 64 x 36 mm. Neobvezno vodilo iz aluminija, dimenzije 64 x 34 mm. Obe različici s proti zvočno zaščito. Prekrita pritrditev s hitro zaporno sklopko.

 

  1. Rolete

Žaluzije iz aluminijastih profilov (A 36, A 44, A profili 53, rolete iz plastike (K 36, K 52 in V. 36). Vsak 5. profil je izdelan iz aluminija. Barve so po barvni lestvici roletnih profilov.

 

  1. Navijalna pogonska gred rolete

Izdelana iz visoko prosojne plastike, tkanine in iz steklenih vlaken v črni barvi.

 

  1. Zaščita pred insekti

Zelo pregledna mreža s plastično prevleko iz steklenih vlaken in tkanine v črni barvi.

Zaščita pred insekti preko vrtljive gredi, na katero je navita mreža in je primerna za vrata, ki vodijo na balkon ali teraso.

 

 Okna z nadgrajeno omarico za roleto avstrijskega proizvajalca Warema tip FR 59 se uspešno uporabljajo v primeru gradnje nove stavbe ali za zamenjavo starih obstoječih oken. Za razliko od predhodno vgrajenih lesenih oken z vgrajeno roleto v leseno škatlo, ki jih je bilo treba vgraditi že ob zidavi zunanjih zidov hiše, je treba nova okna vključno z nadgrajeno roleto, ki je neposredno vgrajena na okvir okna vgraditi šele pred izvedbo fasade. Pri zamenjavi samo starih oken z roletno omarico je mogoča učinkovita in pravilna vgradnja v samo enem postopku ter tako po zamenjavi obdržati prvoten videz objekta. Predvsem pa je pomembno, saj s sedanjimi vidno nadgrajenimi roletnimi omaricami z vidnimi kovinskimi ali plastičnimi prekrivali ter napačno obrnjenimi lamelami rolete kazimo lep videz fasade, ki so za številne moteče.

Zaščita pred vlomilci
Zaščita pred vlomilci

V prikazanih novih omaricah sta vgrajena čistilna valja, ki pri spuščanju ali pri potegu rolete navzgor (notranjo in zunanjo stran) samodejno vidni površini rolete očistita. Značilna visoka toplotna izolacija vgrajena v notranjost omarice (glej sliko) preprečuje toplotne izgube, ki so bile značilne v prvotnih oknih z nadgrajenimi roletami. Tako so nove rolete vključene v trajnostno sodobnem varčevanju z energijo v stavbah, hiš in stanovanj.

I.K.Strokovna knjiga ogrevanje

Knjiga Ogrevanje


Knjiga »Ogrevanje – vse za ogrevalno tehniko«, ki jo smo jo izdali meseca julija 2013, ne zagotavlja samo znanja o tehniki, zamenjuje tudi številne in že do zdaj uveljavljena mnenja strokovnjakov. Moja želja je , da se s pomočjo kakovostne strokovne knjige, kateri bodo sledile še knjige, kjer bodo opisani sodobni načini o prezračevanju, kakovostni gradnji objektov kot je ničelna energijska hiša ter izvajanje vodovodnih instalacij.

Naročite svoj izvod knjige Ogrevanje