Vodovod

Z jaškom v kleti lahko pridobimo bivalni prostor


Uporaba kleti kot dopolnilo za bivalni prostor je najnovejši trend. Čas, ko je klet bila namenjena izključno za hrambo goriva, za ozimnico in podobno so postali preteklost. Namestitev otroških igral, glasbena soba, domača pisarna ali družabni prostor so lahko v spodnji kletni etaži. Pogosto so ti prostori opremljeni s straniščem, tušem in umivalnikom.

Pri odpadnih vodah s fekalijami se, sme uporabljati samo s povratno loputo tipa 3
Pri odpadnih vodah s fekalijami se, sme uporabljati samo s povratno loputo tipa 3

Tako je treba tudi tem prostorom nameniti sodoben sistem za odvajanje fekalij in odpadne vode. Ker je običajno klet nižja od ravni ceste, kjer stoji in je zaradi tega izpostavljena poplavam, mora imeti varen drenažni sistem, ki mu je tukaj namenjena posebna vloga. Dvižna postaja in črpalka sta lahko nameščeni v rezervoarju s približnim volumnom okoli 1000 litrov, ki deluje z nizkimi emisijami hrupa, zanesljivim delovanjem in sta preprosti za vzdrževanje.

I.K.Strokovna knjiga ogrevanje

Knjiga Ogrevanje


Knjiga »Ogrevanje – vse za ogrevalno tehniko«, ki jo smo jo izdali meseca julija 2013, ne zagotavlja samo znanja o tehniki, zamenjuje tudi številne in že do zdaj uveljavljena mnenja strokovnjakov. Moja želja je , da se s pomočjo kakovostne strokovne knjige, kateri bodo sledile še knjige, kjer bodo opisani sodobni načini o prezračevanju, kakovostni gradnji objektov kot je ničelna energijska hiša ter izvajanje vodovodnih instalacij.

Naročite svoj izvod knjige Ogrevanje