Pasivno ogrevanje

Največji bazen na svetu

Najboljše sredstvo proti napadu morskega psa. Ali ste talasophobiker (=strah pred morjem)? Ali ste ihtiophobiker (=strah pred ribami)? Če ste, potem je dobro, da vaš dopust planirate v Čilu, kjer najdete ta trenutek največji bazen na svetu.


V državi Čile najdemo številne možnosti s katerimi lahko svet doživimo v celoti. To pomeni, da lahko najdemo naravne lepote, kot so puščave, ledeniki, vulkani, ledene gore, hribovje in morje. Država Čile sega najgloblje na južni pol od vseh držav Latinske Amerike. Čile so tudi vrata za vstop na Antarktiko.

Prikazane slike povedo največ

Hotel
Hotel

V kraju Algarrobo v Čilu najdete največji bazen na svetu. Idejo za izgradnjo bazena je podal poslovnež Fernando Fischmann. Bazen je takorekoč položil na belo peščeno plažo Pacifika. Bazen, gigantskih mer ima prijetno temperaturo vode, ki znaša od okoli 24 °C do 26 °C. Doživetja, ki nam jih ponuja bazen, si lahko resnično samo zamišljamo. Kdor želi v tem bazenu vsak dan samo krožno plavati, bo sigurno veliko časa zaposlen, saj znaša celotna dolžinabazena preko en kilometer. Potemtakem ni nič nenavadnega, da je osem hektarjev velika in umetno zgrajena laguna napolnjena z vodo, katere količina znaša preko 250 milijonov kubičnih metrov.

Steklena
Steklena

Dopustniki se lahko kopajo v bazenu, ki je tako velik kot osem nogometnih igrišč oziroma toliko kot skupaj 6 tisoč normalnih luksuzno zgrajenih bazenov. S tem počitniško naselje San Alonso del Mar, zagotovo nudi priložnost izrazite in fascinantne kopalne atrakcije. Vsem, ki želijo preplavati celotno dolžino bazena, pa se priporoča, da seboj vzamejo tudi dovolj živeža. Jasno je, da kdor veliko plava, dobi hitro apetit.

Vožnja
Vožnja

Razen plavanja se lahko v mega bazenu oziroma po laguni vozite tudi s čolni in drugimi rekviziti. Ob bazenu se nahaja tudi hotel San Alfonso del Mar, ki je dolg cel kilometer.Strokovna knjiga ogrevanje

Knjiga Ogrevanje


Knjiga »Ogrevanje – vse za ogrevalno tehniko«, ki jo smo jo izdali meseca julija 2013, ne zagotavlja samo znanja o tehniki, zamenjuje tudi številne in že do zdaj uveljavljena mnenja strokovnjakov. Moja želja je , da se s pomočjo kakovostne strokovne knjige, kateri bodo sledile še knjige, kjer bodo opisani sodobni načini o prezračevanju, kakovostni gradnji objektov kot je ničelna energijska hiša ter izvajanje vodovodnih instalacij.

Naročite svoj izvod knjige Ogrevanje