Plinske instalacije

Shema sodobne industrijske proizvodnje za pridobivanje bioplina


Naslednji koraki, ki vodijo skozi to:

  • Daleč najbolj pomembne surovine, ki spadajo med obnovljive surovine, so, koruza, žita in trave, ki so shranjene v silosih, kot "silažne"
  • nato substrati, ki so v ogrevanih drugotnih fermentacijskih rezervoarjih, kjer se fermentacija zaključuje ob izključitvi zraka. Nastali bioplin se shranjuje s skladiščenjem plina pod tlakom.
  • Prevrete preostale substrate vrnejo na kmetije, ki ga uporabijo kot gnojilo na poljih.
  • Zgoreli bioplini zgorijo v napravi za sočasno proizvodnjo električne in toplotne energije, kjer ustvarijo moč, ki se dovaja v javna napajalna omrežja.
  • Hkrati se toplota iz so-proizvodnje dovaja v omrežje daljinskega ogrevanja ali pa se lahko uporablja neposredno za ogrevanje in toplo vodo.
  • Cilj v prihodnost je, da se bioplin iz biološkega metana po kakovosti izenači z zemeljskim plinom, ki se ga lahko nato dovaja v javno omrežje zemeljskega plina in za zamenjavo fosilnega zemeljskega plina.
G82-1
G82-1

Slika G 82/1  - Sheme surovin v vezi za industrijsko pridobivanje bioplinov

I.K.Strokovna knjiga ogrevanje

Knjiga Ogrevanje


Knjiga »Ogrevanje – vse za ogrevalno tehniko«, ki jo smo jo izdali meseca julija 2013, ne zagotavlja samo znanja o tehniki, zamenjuje tudi številne in že do zdaj uveljavljena mnenja strokovnjakov. Moja želja je , da se s pomočjo kakovostne strokovne knjige, kateri bodo sledile še knjige, kjer bodo opisani sodobni načini o prezračevanju, kakovostni gradnji objektov kot je ničelna energijska hiša ter izvajanje vodovodnih instalacij.

Naročite svoj izvod knjige Ogrevanje