Pasivno ogrevanje

Tehnična kultura

Danes nihče več ne dvomi, da oskrbovanje z zadostnimi količinami energije predstavlja eno od brezpogojnih predpostavk obstanka in nadaljnjega razvoja človeštva.


Zaradi tega vse ljudi, ne samo fizike in inženirje, zanimajo fizikalni procesi povezani s pridobivanjem, prenašanjem, transformacijo in koriščenjem energije v različnih oblikah. Pri tem se pojavljata dva osnovna problema: poraba naravnih virov, iz katerih se pridobivajo koristne oblike energije, in stalno slabšanje ekoloških pogojev za potrebe življenja ljudi in ostalega živega sveta. Ti problemi so toliko bolj neprijetni, ker niso samo tehničnega značaja. Energetska situacija vpliva tako na standard kot na celotno življenje prebivalcev.

Potreba po osnovnem znanju te zvrsti je vprašanje zavesti in tudi osveščenost v neki drugačni kulturi. Imenujemo jo tehnična kultura. Vsekakor bi izobražen človek moral vedeti, kaj poganja kolesa vozila, ki ga pelje do gledališča in to, da to ni manj pomembno od razumevanja Shakespearove tragedije ali romana Dostojevskega.Strokovna knjiga ogrevanje

Knjiga Ogrevanje


Knjiga »Ogrevanje – vse za ogrevalno tehniko«, ki jo smo jo izdali meseca julija 2013, ne zagotavlja samo znanja o tehniki, zamenjuje tudi številne in že do zdaj uveljavljena mnenja strokovnjakov. Moja želja je , da se s pomočjo kakovostne strokovne knjige, kateri bodo sledile še knjige, kjer bodo opisani sodobni načini o prezračevanju, kakovostni gradnji objektov kot je ničelna energijska hiša ter izvajanje vodovodnih instalacij.

Naročite svoj izvod knjige Ogrevanje