Plinske instalacije

Zaščitni ukrepi za varstvo pred okvaro na električnem omrežju


Pri pojavu okvare toka lahko sicer plinske cevi puščajo na spojnih mestih zaradi povečanega odpora vročine na netesnih mestih, ki nastajajo in so nevarne za plin, ki se lahko vžge zaradi iskre.

Potencialna izravnava

Plinske instalacije morajo biti vključene v potencialno izravnavo zgradbe.

Izolacijski kos

Pri električno prevodnem plinskem priključku je v bližini dovoda v hišo, pred ali takoj v neposredni bližini glavnega zapornega ventila treba vgraditi tako imenovano električno neprevodno povezavo. V tem delu cevne instalacije je treba vgraditi izolacijski kos. Ta preprečuje v primeru napake na odvodnem električnem toku, ki se zato prenašajo v omrežje javne plinske postaje. Izolator se imenuje "G" ali izraz "GT" (toplotno povečana obremenitev) v notranjosti.

G52-1
G52-1

Slika G 52/1 – Izolacijski kos in prehod skozi steno v objekt

Potencialna izenačitev opisana zgoraj mora biti v smeri toka plina, takoj za vgrajenim izolacijskim kosom.

 I.K.Strokovna knjiga ogrevanje

Knjiga Ogrevanje


Knjiga »Ogrevanje – vse za ogrevalno tehniko«, ki jo smo jo izdali meseca julija 2013, ne zagotavlja samo znanja o tehniki, zamenjuje tudi številne in že do zdaj uveljavljena mnenja strokovnjakov. Moja želja je , da se s pomočjo kakovostne strokovne knjige, kateri bodo sledile še knjige, kjer bodo opisani sodobni načini o prezračevanju, kakovostni gradnji objektov kot je ničelna energijska hiša ter izvajanje vodovodnih instalacij.

Naročite svoj izvod knjige Ogrevanje