Pasivno ogrevanje

Einsteinova enačba

Albert Einstein švicarsko-ameriški fizik in matematik nemškega rodu je bil sin judovskih priseljencev. Njegov oče Herman Einstein je bil trgovec, mati Paulina Einstein, rojena Koch, je bila hči premožnejšega žitnega trgovca.


Posebnega pomena je dejstvo, da sta energija in masa medsebojno proporcionalni lastnosti materije, kar se izraža v znani Einsteinovi enačbi: E = mc2. Hitrost svetlobe je izredmo velika (v vkuumu okoli 300.000 kilometrov v sekundi). Enačba dokazuje, da celo majhna masa neke substance potencionalno predstavlja ogromno količino energije. Prej kot je človeku uspelo doseči transformacijo mase v energijo, je angleški astronom Edigton leta 1920 opozoril na dejstvo, da Einsteinovo odkritje pojasnjuje, kako Sonce ustvarja vlogo tako močnega izvora energije.

Albert Einstein
Albert Einstein

Štiri jedra atoma vodika se vežejo v eno jedro atoma helija z manjšo skupno maso. Energija, ki ustvarja ekvivalent razlike v masi predstavlja osnovno energijo, neobhodno za življenje, ki jo človek dobiva skozi toploto in svetlobo Sonca.Strokovna knjiga ogrevanje

Knjiga Ogrevanje


Knjiga »Ogrevanje – vse za ogrevalno tehniko«, ki jo smo jo izdali meseca julija 2013, ne zagotavlja samo znanja o tehniki, zamenjuje tudi številne in že do zdaj uveljavljena mnenja strokovnjakov. Moja želja je , da se s pomočjo kakovostne strokovne knjige, kateri bodo sledile še knjige, kjer bodo opisani sodobni načini o prezračevanju, kakovostni gradnji objektov kot je ničelna energijska hiša ter izvajanje vodovodnih instalacij.

Naročite svoj izvod knjige Ogrevanje