Pasivno ogrevanje

Cenovno najugodnejši plastičen sončni zbiralnik na svetu

Vse več cenenih sončnih zbiralnikov prihaja z Daljnega vzhoda.


Podjetje Sunlumo je uresničilo svojo zamisel za izdelavo kompletnega sončnega zbiralnika, ki je v celoti izdelan iz plastičnega materiala. Tako izdelan sončni zbiralnik je poceni, preprost za montažo in ga je lahko in preprosto reciklirati.

Optimizirana mešanica materialov in učinkovita uporaba gradiv sta alfa svetovnih sončnih sprejemnikov. Inovacija je narejena v celoti iz plastike. Zato ima sončni sprejemnik majhno težo in montaža zbiralnikov je zelo preprosta. Nadaljnji plus je količinska primernost in cenovno ugodnejša izdelava. Sončni sprejemnik je preprost za vključitev v solarni sistem in se lahko reciklira na okolju prijazen način. Trenutno podjetje za zeleno tehnologijo iz Perge v zgornji Avstriji pri tem investira za realizacijo tega projekta, ki trenutno velja za enkratno inovacijo na tem področju.

Smernice, ki so bile vodilo za izvajanje tega projekta, so zelo preprosta uporaba in dosega najnižje mogoče cene, je dejal Robert Buchinger, ki je tudi vodja tega projekta. Sončni sprejemnik je izdelek za množičen trg, kot tudi za nadgradnjo obstoječih sistemov. Narejen je v modulih za pripravo tople sanitarne vode in za ogrevanje. Ključni sestavni del tega dela raziskav in razvoja je uporaba polimernih materialov za tehnologije obnovljivih virov energije. Velik izziv je kazala upornost uporabljenih materialov na toplotne in podnebne vplive. Obstaja pa tudi dejstvo, da v energetski tehnologiji za uporabo alternativnih virov energije, se izdelkom iz plastike ne bo mogoče izogniti.Strokovna knjiga ogrevanje

Knjiga Ogrevanje


Knjiga »Ogrevanje – vse za ogrevalno tehniko«, ki jo smo jo izdali meseca julija 2013, ne zagotavlja samo znanja o tehniki, zamenjuje tudi številne in že do zdaj uveljavljena mnenja strokovnjakov. Moja želja je , da se s pomočjo kakovostne strokovne knjige, kateri bodo sledile še knjige, kjer bodo opisani sodobni načini o prezračevanju, kakovostni gradnji objektov kot je ničelna energijska hiša ter izvajanje vodovodnih instalacij.

Naročite svoj izvod knjige Ogrevanje