Pasivno ogrevanje

Brezplačne e-bencinske črpalke v garaži

V tujini so se odločili graditi številne objekte v katerih, so nameščeni številni sistemi za racionalno rabo energetskih virov.


Austria Center Vienna (ACV) na Dunaju je že v preteklosti z raznimi ukrepi, kot so varčevanje z energijo z LED osvetljavo po mestu zagotovilo zeleno energijo. Zdaj so še odprli v zemeljski garaži e-črpalko, kjer si lahko vsi lastniki e-avtomobila svoje vozilo brezplačno napolnijo z električno energijo za nadaljnji pogon. Osem polnilnih postaj od tega po štiri v prvem in drugem nadstropju garaže, so opremljene s polnilnikom in varnostnim električnim vtikačem z zeleno oznako. Namestili so tudi številne napisne table z etiketo "E-polnilna postaja", ki voznike vodi do brezplačne polnilnice. Tam lahko uporabniki priključijo svoj električni avtomobil ali kolo z motorjem na električni pogon za okroglo eno uro in, sicer 0 - 24 ur na dan. 

S tem obiskovalcem podjetje ACV omogoči, da si lastniki elektromobila med postankom oziroma parkiranjem brezplačno zagotovijo energijo za svoje vozilo. Tako vsi, ki tam parkirajo, prihranijo čas in denar, s čimer se dela nekaj dobrega tudi za naše okolje, tolmačijo v ACV. Parkiranje v njihovi garaži ostane cenovno enako kljub vsem dodatnim servisnim stroškom. Poleg brezplačne e-polnilne postaje najdejo uporabniki v ACV-parkirni garaži tudi številne druge nadaljnje izboljšave. Tako so povečali tudi število parkirnih mest, ki so namenjene samo ženskam na osem in so blizu dvigal ter osvetljena s posebno svetlo barvo. Blizu dvigal pa so prav tako številna parkirna mesta, namenjena invalidnim osebam.Strokovna knjiga ogrevanje

Knjiga Ogrevanje


Knjiga »Ogrevanje – vse za ogrevalno tehniko«, ki jo smo jo izdali meseca julija 2013, ne zagotavlja samo znanja o tehniki, zamenjuje tudi številne in že do zdaj uveljavljena mnenja strokovnjakov. Moja želja je , da se s pomočjo kakovostne strokovne knjige, kateri bodo sledile še knjige, kjer bodo opisani sodobni načini o prezračevanju, kakovostni gradnji objektov kot je ničelna energijska hiša ter izvajanje vodovodnih instalacij.

Naročite svoj izvod knjige Ogrevanje