Plinske instalacije

Društvo DIEM na sejmu MOS v Celju

Največjo podporo pri delovanju društva nam nudita agencija ENERGAP iz Maribora pod vodstvom dr. Vlaste Krmelj in Mariborske razvojne agencije (MRA), ki jo zastopa g. Vladimir Rudl.


Ena izmed glavnih nalog Društva instalaterjev energetikov Maribor (DIEM) je priprava in izvedba sodobnih energetskih projektov. Za delovanje društva so potrebna velika finančna sredstva. Denar za delovanje, si društvo priskrbi le z svojim delom in brez obvezne članarine.

Kljub vsem težavam s katerimi se društvo sooča, pa je iz občinskega preraslo na državni nivo. Glavnino njenega članstva tvorijo člani iz celotne Slovenije. Zato bo že v kratkem potrebno razmisliti ali se naj društvo preimenuje v Slovensko društvo. Slovenija je za občinska povezovanja zagotovo premajhna. Na nivoju države je mogoče lažje peljali tudi vidnejše projekte. V planu jih je že kar nekaj.

Največjo podporo pri delovanju društva nam nudita agencija ENERGAP iz Maribora pod vodstvom dr. Vlaste Krmelj in Mariborske razvojne agencije (MRA), ki jo zastopa g. Vladimir Rudl. Odprti pa smo tudi za vse tiste posameznike, ki si želijo sodelovanja z nami.

Da bi številni lahko bolje spoznali delovanje Društva instalaterjev energetikov in njene projekte, smo se odločili za predstavitev na letošnjem Mednarodnem obrtnem sejmu v Celju. Na razstavnem prostoru se bodo predstavili tudi nekateri člani društva.

Na sejmu si želimo predstaviti strokovno revijo Instalater. Že v prvem letu delovanja je bila deležna velikega zanimanja. Število naročnikov se iz dneva v dan povečuje. Številni so mnenja, da je bil skrajni čas, da stroka končno dobi svojo pravo revijo. Številne pohvale nam dajejo spodbudo, da strokovni literaturi v prihodnje namenimo še večjo pozornost. Načrtujemo, da že v kratkem za stroko izdamo prvi strokovni priročnik.

V kolikor nam bodo sponzorji naklonjeni tudi tukaj, bo za številne slovenske strokovnjake in člane društva DIEM brošura brezplačna. Več o tem bo mogoče slišati tudi na našem razstavnem prostoru v Celju.

Številni obiskovalci letošnjega obrtnega sejma se bodo imeli priložnost seznaniti tudi s proizvodnjo in montažo energetskih naprav, ki jih bodo predstavili člani našega društva. In prav je, da slednjim namenimo tudi nekaj več pozornosti ter jih v tej številki revije na kratko predstavimo:

ELBATRADE d.o.o. je podjetje, ki se ukvarja z montažo toplotne, sanitarne in klimatske tehnike.
Začetki poslovanja podjetja segajo v leto 1975. Leta 2003 je bilo ustanovljeno podjetje ELBATRADE d.o.o., ki je podedovalo dolgoletne izkušnje in kvaliteto dela. Njihovi strokovnjaki se nenehno izobražujejo in dopolnjujejo svoje znanje doma in v tujini. Le z dobrim znanjem in spremljanjem najsodobnejših svetovnih tehnologij lahko zboljšujejo kvaliteto njihovega vsakdanjega dela.

Elbatrade d.o.o.
Ljubljanska cesta 26,
3230 Šentjur,
Slovenija
Tel.: 03/749 21 51

V podjetju ponujajo storitev montaže centralnih kurjav, ki za energent uporabljajo predvsem:DUŠAN PREJAC S.P.
INŠTALATERSTVO ENERGETSKIH NAPRAV
Petanjci 51 C,
Petanjci 9251 Tišina
041 722 551

  • lesena polena,
  • lesne sekance in
  • lesne pelete.

Podjetje ima že večletne izkušnje in vpeljano dobro poslovno tradicijo. Inovativnost, prilagodljivost in prizadevanja za uporabo najsodobnejše tehnologije ter najnovejših materialov in opreme so največje odlike podjetja. Znanje za vgrajevanje in upravljanje najsodobnejših tehnologij, materialov in montažo strojne opreme se sproti usposabljajo doma in v tujini! Svoje znanje in tehnologijo pa predstavijo na različnih strokovnih sejmih.

Da je podjetje pri svojem delu v teku z najsodobnejšo tehnologijo, vgrajujejo predvsem materiale z ustreznimi certifikati in obveznimi standardi, kot so:

  • Bakrene in jeklene cevi »press - sistem« FRA.BO,
  • Aluplast cevi »press - sistem« IVAR PRESS,
  • Inox - inovativni pregibalni sistem cevi za vodo in plin EUROTIS,
  • • Uporaba najnovejših spojk in ventilov,
  • Sončni kolektorji M-SOLAR
  • Uporaba sodobne kotlovske regulacije (PROMATIC D20) in solarne regulacije (ND 1 in ND2) ter ostalega drobnega materiala.

Trgovina VODNAR Slovenska Bistrica
Ratejeva ulica 1   2310Slovenska Bistrica
Tel.: +386 2 843 17 00, Fax: +386 843 17 01, gsm: +386 31 297 803

Trgovina VODNAR Slovenske Konjice
Liptovska 38e 3210 Slovenske Konjice
Tel.: +386 2 759 00 76, Fax.: +386 2 759 00 77, gsm: +386 31 297 804

Podjetje Letral d.o.o., je trgovsko podjetje z šestnajstletno tradicijo in uveljavljenima Trgovinama VODNAR, v katerih prodajajo material za vodovod, centralno ogrevanje in prezračevanje. Posluje na dveh lokacijah, kjer z bogato ponudbo presenečata lepo urejena prodajna salona kopalniškega pohištva, parketov in keramičnih ploščic. Trgovini VODNAR imata v svoji ponudbi še vse vrste in dimenzije strešnih žlebov, prav tako pa tudi celotno paleto tehničnih in gospodinjske pline. 

Podjetje Letral d.o.o. pa je uveljavljeno ime tudi na področju strojnih instalacij, kjer je v petnajstih letih, na podlagi kvalitetnega in strokovnega izvajanja, pridobilo zelo veliko referenc, tako na stanovanjskih hišah, kot tudi na številnih blokih, šolah, poštah, poslovno stanovanjskih objektih,...

STROJNO KLJUČAVNIČARSTVO IN TRGOVINA NA DROBNO Valher Tomaž s.p.
Spodnji Boč
2352 Selnica ob Dravi Slovenia
Telefon: (02) 674 02 90
Fax: (02) 674 02 91

Podjetje že od leta 1995 nadaljuje s proizvodnjo ogrevalnih kotlov, ki je bila ustanovljena že v začetku sedemdesetih let v prejšnjem stoletju. S programom smo nadaljevali in ga nenehno posodabljali. Tako je nastal naš najnovejši avtomatizirani toplovodni kotel na lesno biomaso-lesne pelete. Zaradi integriranega zalogovnika, visokih izkoristkov in avtomatizacije se lahko primerja s plinskimi oziroma oljnimi kotli. Naš najnovejši avtomatizirani kotel, se po  kvaliteti lahko primerja z vsemi podobnimi najsodobnejšimi izdelki.

Najdete nas v hali H-10

 

 Strokovna knjiga ogrevanje

Knjiga Ogrevanje


Knjiga »Ogrevanje – vse za ogrevalno tehniko«, ki jo smo jo izdali meseca julija 2013, ne zagotavlja samo znanja o tehniki, zamenjuje tudi številne in že do zdaj uveljavljena mnenja strokovnjakov. Moja želja je , da se s pomočjo kakovostne strokovne knjige, kateri bodo sledile še knjige, kjer bodo opisani sodobni načini o prezračevanju, kakovostni gradnji objektov kot je ničelna energijska hiša ter izvajanje vodovodnih instalacij.

Naročite svoj izvod knjige Ogrevanje