Ostalo

Za ogrevanje tudi do 60 eurov prihranka na leto

Zamenjavo z modernimi plinskimi napravami brez vzdrževalnega plamena.


Pri uporabi plinske ogrevalne naprave starejše izvedbe lahko znaša strošek na leto samo za vzdrževanje vžigalnega plamena tudi do 60 eurov in več. K dodatnim stroškom pa prispevajo še slabo tesnjena okna, vrata, slabo izolirani cevni razvodi in nestrokovno vgrajena grelna telesa, ki zaradi neprimerne namestitve, najpogosteje pred zavesami, predstavljajo velik dodaten strošek porabe energije, ki znašajo tudi do 10 % in več na sezono.

Veliko stroškov za ogrevanje lahko zmanjšamo tako da:

Zastarele plinske ogrevalne naprave z vzdrževalnim plamenom, ki porabijo na leto tudi do 100 kubičnih metrov več plina, nadomestimo z zamenjavo z modernimi plinskimi napravami brez vzdrževalnega plamena.

  • Neprimerno ogrevanje, ki predstavlja velik strošek, na primer ogrevanje s kamnito ploščo ali oljnim radiatorjem, ki potrebujejo dolgi čas za segrevanje prostora, zamenjamo z učinkovitejšimi ogrevalnimi sistemi. V praksi se pogosto uporabljajo le cenovno ugodne ogrevalne naprave, ki pa potrebujejo za ogretje prostora na želeno temperaturo veliko časa, zato številni strokovnjaki priporočajo vgradnjo časovno nastavljive regulacije z vgrajeno programsko uro, da se doseže optimalni čas vklopa, ki odgovarja potrebam za ogretje prostorov.
  • Cevne razvode za ogrevanje, ki potekajo skozi hladne prostore dobro toplotno izoliramo. Velik prihranek dosežemo tudi z dodatno zatesnitvijo slabo tesnjenih oken in vrat.
  • Odstranimo neprimerne obloge radiatorjev in zavese nameščene pred radiatorji, da omogočimo večje gibanje zraka in prihranek energije.
  • Odzračimo cevni ogrevalni sistem in preprečimo zmanjšanje toplotne moči.
  • Izvajamo redni servis in pregled naprav, ki jih mora obvezno opraviti za to primeren strokovnjak.


Strokovna knjiga ogrevanje

Knjiga Ogrevanje


Knjiga »Ogrevanje – vse za ogrevalno tehniko«, ki jo smo jo izdali meseca julija 2013, ne zagotavlja samo znanja o tehniki, zamenjuje tudi številne in že do zdaj uveljavljena mnenja strokovnjakov. Moja želja je , da se s pomočjo kakovostne strokovne knjige, kateri bodo sledile še knjige, kjer bodo opisani sodobni načini o prezračevanju, kakovostni gradnji objektov kot je ničelna energijska hiša ter izvajanje vodovodnih instalacij.

Naročite svoj izvod knjige Ogrevanje