Pasivno ogrevanje

Pravilna izbira cevi

Pravilna izbira dimenzij cevi zelo pomembna s tehničnega in ekonomskega vidika


01-slika gasilska copy
01-slika gasilska copy

Cevi so votla cilindrična telesa po katerih se pretakajo fluidi pod tlakom, zato je pravilna izbira dimenzij cevi zelo pomembna s tehničnega in ekonomskega vidika.Nepravilna izbira cevi lahko povzroči previsoke ali prenizke padce tlaka v končnih odsekih cevnih sistemov, kar vodi do motenj v obratovanju in povečanju obratovalnih stroškov.

Vrsta cevi
Vrsta cevi

Transport fluidov po ceveh je povezan s stroški, ki so v veliki meri odvisni od dimenzij cevi in s tem povezanega tlačnega padca oziroma potrebne črpalne moči. Zato je pri načrtovanju cevnih mrež potrebno izbrati optimalne dimenzije cevi, pri čemer moramo upoštevati vse hidravlične in ekonomske zahteve. Izbiro optimalnega premera cevi izvršimo s pomočjo operacijskih raziskav, katerih namen je v iskanju ugodnih rešitev v smislu najnižjih stroškov transporta in funkcionalnosti izvedbe. S pravilno izbiro standardnega premera cevi lahko prihranimo veliko nepotrebnih vlaganj v naložbo in občutno zmanjšamo obratovalne stroške.Strokovna knjiga ogrevanje

Knjiga Ogrevanje


Knjiga »Ogrevanje – vse za ogrevalno tehniko«, ki jo smo jo izdali meseca julija 2013, ne zagotavlja samo znanja o tehniki, zamenjuje tudi številne in že do zdaj uveljavljena mnenja strokovnjakov. Moja želja je , da se s pomočjo kakovostne strokovne knjige, kateri bodo sledile še knjige, kjer bodo opisani sodobni načini o prezračevanju, kakovostni gradnji objektov kot je ničelna energijska hiša ter izvajanje vodovodnih instalacij.

Naročite svoj izvod knjige Ogrevanje